Tous les chats sont gris
Tous Les Chats Sont Gris is en blijft een degelijk familiedrama.
play

6,4 details

  • 84 Min
  • Drama
  • België
84 Min België

De alleenstaande privédetective Paul (Bouli Lanners) werkt in de marge van het Brussels establishment. Paul is de biologische vader van Dorothy (Manon Capelle), een tienermeisje in volle identiteitscrisis. Hij leeft al jaren met zijn geheim en hij zou haar vermoedelijk nooit gesproken hebben, ware het niet dat Dorothy op zekere dag bij hem aanbelt en een beroep doet op zijn diensten als privédetective om haar biologische vader op te sporen.

Regie
Savina Dellicour
Cast
Alexandre von Sivers, Bouli Lanners, Benoît Verhaert, Anne Coesens, Alain Eloy, Danièle Denie, Manon Capelle, Dune de Braconier, Aisleen McLafferty, Jacques Picron.
Release
23.10.2014
Release NL
21.01.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Savina Dellicour | Cast: Anne Coesens (Christine), Manon Capelle (Dorothy), Bouli Lanners (Paul) | Speelduur: 84 | Jaar: 2014

Na jarenlange beïnvloeding door de broers Dardenne, met hun voorliefde voor grauwe films over de verschoppelingen der aarde, komt het bijna als een schok: Wallonië is niet alleen maar lelijk. Welnee, ook hier heeft de elite het goed voor elkaar. In hun discreet in het groen verscholen villawijken wanen ze zich mijlenver vandaan bij alles wat riekt naar werkloosheid, armoede en sociale achterstand.

Dat de hoofdpersonen van drama Tous Les Chats Sont Gris daarom nog niet fluitend door het leven gaan, komt echter níet als een verrassing. In dit soort buitenwijken hebben mensen immers zo hun eigen zorgen en verdriet, weten we uit een hele stoet Amerikaanse films over 'suburbia'. En in Franstalig België is dat al niet anders.

videotrailers & clips