De eerste speelfilm van Jandino Asporaat gaat alle kanten op, maar is door een aantal sterke doch eendimensionale typetjes best aanstekelijk.
play

5,1 details

  • 88 Min
  • Komedie
  • Nederland
88 Min Nederland

Robertico Florentina (Jandino Asporaat) is een brutale, maar charmante oplichter van Curaçao. Hij verdient zijn geld met Bon Bini Bungalows, een zogenaamd bureau dat toeristen onderbrengt in vakantiehuizen zonder dat de eigenaar hier iets van afweet. Als hij per ongeluk een gevaarlijke crimineel belazert, vlucht hij naar Nederland. Als Robertico de mooie Noëlla Maduro (Liliana de Vries) ontmoet en ontdekt dat haar vader Ken Maduro (Dennis Rudge) een rijke zakenman is, krijgt Robertico een plan. Als hij Ken weet te overtuigen om te investeren in Bon Bini Bungalows, is hij in één klap uit de problemen. Zijn plan lijkt te slagen maar wordt ingewikkeld als Robertico verliefd wordt op Noëlla. Zal hij zijn zwendel voortzetten of zal hij zijn hart volgen en voor het eerst in zijn leven eerlijk zijn?

Regie
Jelle de Jonge
Jelle de Jonge
Cast
Martin van Waardenberg, Liliana de Vries, Teun Kuilboer, Hans Dagelet, Phi Nguyen, Cynthia Abma, Dennis Rudge, Sergio IJssel, Jandino Asporaat, Fem Petraeus, Lone van Roosendaal, Alpha Oumar Barry, Ursul de Geer, Jörgen Raymann, Humberto Tan.
Release NL
10.12.2015
Release DVD
05.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Jelle de Jonge | Cast: Jandino Asporaat (Robertico, Judeska, Gerrie, e.a.), Liliana de Vries (Noëlla Madur0), Teun Kuilboer (Patrick van Zuydewijn), Sergio IJssel (Norwin, e.a.), Dennis Rudge (Ken Maduro), Lone van Roosendaal (Sylvia Maduro), e.a. Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2015

Het is een gevaarlijke onderneming om met te veel aannames de bioscoopzaal in te duiken. Eerlijk gezegd waren de verwachtingen van de eerste speelfilm van de luidruchtige grappenmaker Jandino Asporaat bijzonder laag gespannen. Bon Bini Holland komt uit de koker van RTL Entertainment dat wisselende kwaliteit aflevert. Zo waagde de club het eens om de speelfilm rondom Ushi, het typetje van publiekslieveling Wendy van Dijk, op ons af te vuren. Dit bedrijfsongeval van Paul Ruven was het absolute dieptepunt van de televisiezender, terwijl de twee Gooische Vrouwen-delen nog best aardig waren. RTL dreigde ook nog met een filmversie van De TV Kantine, maar dat is ons vooralsnog bespaard gebleven. Met dit alles in het achterhoofd kon Jandino’s speelfilmdebuut alleen nog maar meevallen. Dat deed het dan ook.

Voor iemand die de televisieshow Dino niet kent, biedt Bon Bini Holland een aantal aangename verrassingen. Het verhaaltje, dat er gaandeweg steeds minder toe gaat doen en tevens het grootste zwaktebod van deze sympathieke komedie is, draait allemaal om het mislukte zakenmannetje Robertico Florentina. Samen met zijn beste vriend licht de inwoner van het zonnige Curaçao nietsvermoedende toeristen op door andermans huizen zonder toestemming te verhuren als vakantiewoning. Als Robertico door de mand valt en hij onmogelijk tweehonderdduizend Antilliaanse guldens (een kleine honderdduizend euro) kan ophoesten zit er niets anders op dan te vluchten voor de meedogenloze crimineel die het bedragje opeist. Hij besluit onder te duiken bij zijn schreeuwerige ordinaire tante Judeska in Rotterdam. Hier rolt Robertico, die zich de naam Robert Florentijn aanmeet, al snel en onbedoeld in het zakenleventje waarvan hij duidelijk geen kaas heeft gegeten. Tijdens een kerkdienst neemt hij kennis van de rijke zakenman Ken Madura en door met hem aan te pappen hoopt hij de benodigde gelden bij elkaar te scharrelen. Maar hoe lang kan de charmante oplichter zijn leugens volhouden, vooral wanneer de liefde om de hoek komt kijken?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bon Bini Holland

acties