Een Japanse chick flick met een vleugje drama, waar zussen wereldwijd zich in zullen herkennen.
play

7,5 details

  • 128 Min
  • Drama
  • Japan
128 Min Japan

Drie zussen wonen samen in het huis van hun grootmoeder. Als hun 13-jarige halfzus aankomt, komen hun levens op de kop te staan.

Regie
Hirokazu Koreeda
Cast
Kirin Kiki, Ryo Kase, Lily Franky, Masami Nagasawa, Haruka Ayase, Kaho, Shinobu Ôtake, Ohshirô Maeda, Kazuaki Shimizu, Jun Fubuki, Shin'ichi Tsutsumi, Midoriko Kimura, Ryohei Suzuki, Suzu Hirose, Kentarô Sakaguchi, Takafumi Ikeda, Kaoru Hirata, Yûko Nakamura.
Release
13.06.2015
Release NL
17.12.2015
Release DVD
15.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Hirokazu Koreeda | Cast: Haruka Ayase (Sachi), Masami Nagasawa (Yoshino), Kaho (Chika), Suzu Hirose (Suzu Asano), e.a. | Speelduur: 128 minuten | Jaar: 2015

De een staat te werken in de keuken, de ander komt na een heftige nacht binnen gestommeld en een derde ligt nog te snurken. Het typeert de zussen Sachi, Yoshino en Chika, die – hoewel ze inmiddels volwassen zijn – nog steeds bij elkaar wonen. Aan het ontbijt bespreken ze wat ze die dag gaan doen. Zoals gebruikelijk in Japan staat de tafel vol kommetjes met verschillende gerechten: rijst, kimchi, miso soep. Japanners doen nou eenmaal niet aan eenpansmaaltijden. Terwijl de meiden het lekkers naar binnen werken, komt de naderende begrafenis van hun vader ter tafel. Ze hebben hem niet meer gezien sinds hij het gezin verliet voor een andere vrouw. Op de plechtigheid zullen ze voor het eerst hun halfzusje Suzu ontmoeten, die inmiddels dertien jaar is. Als de camera het gesprek vanaf de ongedekte kant van de tafel vastlegt, is aan alles te voelen dat die plek voor Suzu bestemd is.

Regisseur Koreeda is per toeval de filmwereld in gerold. Hoewel hij eigenlijk van plan was om romanschrijver te worden, kreeg Koreeda na zijn studie een baantje als regieassistent. Het is de 'toevallige regisseur' niet slecht vergaan: met films als Still Walking, Nobody Knows en Like Father, Like Son heeft hij aardig wat succes gehad. Zijn talent lijkt te liggen bij de familiedrama's: de hiervoor genoemde voorstellingen gaan allemaal over de relatie tussen ouders en hun kinderen. Our Little Sister, een verhaal over de relatie tussen vier zussen wier ouders afwezig zijn, past met gemak in deze categorie.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Umimachi Diary Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Umimachi Diary

acties