Mot naturen

Mot naturen (2014)

Hvilke tanker deler du ikke med noen?

Ole Giæver geeft met Out of Nature een verbazingwekkend grappig kijkje in een Scandinavische midlifecrisis.
play

6,9 details

  • 80 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Noorwegen
80 Min Noorwegen

Een reis door het hoofd van Martin. Hij is op een weekendje weg in de bergen en we krijgen zijn gedachten te horen. Ongecensureerd, essentieel, existentieel en gek over gevoelens en verlangens. Een herkenbare film over mens-zijn, hoe we denken en hoe we werken.

Alt titel
Out of Nature
Regie
Ole Giæver
Marte Vold
Cast
Trond Peter Stamsø Munch, Marte Magnusdotter Solem, Ole Giæver, Rebekka Nystabakk, Sivert Giæver Solem.
Budget
$ 950.000
Release
19.09.2014
Release NL
07.01.2016
Release DVD
17.05.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Ole Giæver & Marte Vold | Cast: Ole Giæver (Martin), Rebekka Nystabakk (Helle), Marte Magnusdotter Solem (Sigrid), e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2014

Wie ben je als niemand meer toekijkt? Laat je dan pas je ware identiteit zien of ben je juist pas echt jezelf in relatie tot de mensen in je omgeving? Deze vragen staan centraal in Ole Giævers Out of Nature. Het is een treffend gedachte-experiment in tijden waarin realityprogramma's als Keeping Up with the Kardashians en Superstream Me het televisiescherm overheersen. Tegenwoordig kan iedereen altijd meekijken met alles wat je doet en dus staan we met z'n allen onder constante sociale druk. Niet altijd even prettig. Dit is dan ook precies de reden waarom huisvader Martin (gespeeld door Giæver zelf) besluit de Noorse wildernis in te trekken.

Vanaf het moment van vertrek is eigenlijk alleen Martin nog te horen. Met geen mens in de wijde omtrek te bekennen, vindt hij zichzelf alleen met zijn gedachten. Gedachten waar de kijker middels een non-stop voice-over van de hoofdpersoon zelf overigens van kan meegenieten. Een slimme truc van Giæver: zo is de film niet alleen een indrukwekkende reis door het Noorse berglandschap, maar ook een vermakelijk tripje in Martins hoofd.

videotrailers & clips