De vrolijke hondenvriendjes Woezel en Pip moeten de mysterieuze Sloddervos zien te vinden die al hun spullen steelt.
play

6,1 details

  • Animatie
  • Nederland
Nederland

Het is bijna groot feest in de Tovertuin, want de Wijze Varen wordt alweer een fraai jaar ouder. Woezel & Pip krijgen de belangrijke taak om het grote verjaardagscadeau te verstoppen, totdat de grote dag daar is. Tante Perenboom kondigt aan dat er een hele speciale gast komt logeren: het schattige neefje Charlie. Al snel ontdekken Woezel & Pip dat het cadeau en hun spullen zijn verdwenen! Wie heeft dat gedaan? De Wijze Varen weet het antwoord, maar of de vriendjes daar zo blij mee zijn? Woezel & Pip, Buurpoes, Molletje, Vlindertje en Charlie gaan in dit spannende avontuur op zoek naar de gevaarlijke indringer.

Regie
Patrick Raats
Cast
Johnny de Mol, Willeke Alberti, Rijk Aardse, Edwin Rutten, Holly van Zoggel, Munaycha Draaibas, Jordhan Vroegh, Marlies Somers, Yori Swart, Sterre Hubrechtsen, Bobby Crets.
Release NL
20.01.2016
Release DVD
31.05.2016

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Patrick Raats | Stemmencast: Rijk Aardse (Woezel), Munaycha Draaibas (Pip), Willeke Alberti (Tante Perenboom), Edwin Rutten (Wijze Varen), Jordhan Vroegh (Charlie), e.a. | Speelduur: 70 minuten | Jaar: 2016

De vrolijke hondenvriendjes Woezel en Pip zijn ontsproten uit de fantasie van de veel te vroeg gestorven Guusje Nederhorst. De actrice bedacht de kinderreeks, maar kon het immense succes ervan helaas niet meer meemaken. Nederhorst overleed in 2004 aan de gevolgen van borstkanker. Haar toenmalige echtgenoot Dinand Woesthoff, de zanger en frontman van de opgeheven Haagse rockband Kane, nam de nalatenschap van Nederhorst over. Hij bracht het werk onder in de Guusje Nederhorst Foundation, dat hij tot op de dag van vandaag met zijn huidige echtgenote beheert. Woesthoff is ook verantwoordelijk voor de liedjes die bij de diverse boekjes meegeleverd werden en die ook in de latere animatiereeks te horen waren. De populariteit van Woezel en Pip is nimmer tanende en het is nu zelfs tot een heuse bioscoopfilm gekomen.

Woesthoff tekende naast de muziek tevens voor het scenario. Woezel en Pip zijn voortdurend alles kwijt en maken er een enorme rotzooi van. Wel hebben ze de grootste pret in de sneeuw en sjezen ze met hun slee van de heuvels af. Op een ochtend worden ze wakker in de Tovertuin waar ze wonen en willen de viervoeters weer lekker sleetje rijden. Maar het is gaan dooien. Ze moeten dus wat anders verzinnen om zich te vermaken. Zo wordt hen door de wijze Tante Perenboom opgedragen om een verjaardagscadeau voor de Wijze Varen te verzinnen. En er staat hen zelf ook nog een aangename verrassing te wachten als blijkt dat hun speelse neefje Charlie op bezoek komt. Dan staan ze voor een probleem. Veel spulletjes van de twee hondjes zijn verdwenen en nog erger: het cadeau voor de jarige kamerplant is opeens ook foetsie. Op zoek naar de dader van deze mysterieuze verdwijning komen ze op het spoor van de meedogenlozen Sloddervos. De enige manier om de spullen weer terug te krijgen is het vinden van deze brute dief. Samen met hun vriendjes gaan Woezel en Pip op jacht naar de Sloddervos.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!

acties