Mooi ingetogen en sterk gespeelde verfilming van Jan Siebelinks bestseller.
play

5,7 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Nederland
  • België
112 Min Nederland

In Knielen op een bed violen, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jan Siebelink, leiden jeugdliefdes Hans (Atsma) en Margje Sievez (Herlaar) een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras (Hensema) tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diepreligieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Margje kan weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

Regie
Ben Sombogaart
Cast
Barry Atsma, Gaite Jansen, Marcel Hensema, Willem Voogd, Noortje Herlaar, Niels Verkooyen, Bert Luppes, Pieter Loef, Bert Hana, Janni Goslinga, Sijtze van der Meer, Ruben de Goede.
Release NL
25.02.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Sombogaart | Cast: Barry Atsma (Hans Sievez), Noortje Herlaar (Margje Sievez), Marcel Hensema (Jozef Mieras), Willem Voogd (Ruben Sievez), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2016

Bijna was hij er nooit gekomen, de verfilming van Knielen op een Bed Violen. Paul Verhoeven zou Jan Siebelinks bestseller naar het witte doek brengen, maar nog voordat er een scène was opgenomen, gaf hij er de brui aan. Volgens producent Alain de Levita zou Verhoeven te veel geld nodig hebben gehad, hij wilde er iets groots van maken. Geldgezeur dus, maar dat blijkt de uiteindelijke verfilming alleen maar goed te hebben gedaan.

Er is namelijk helemaal geen grootse regie nodig, bewijst Ben Sombogaart. Sterker nog, zijn sobere aanpak sluit naadloos aan op het verhaal, over een streng gelovig milieu aan het eind van de jaren veertig.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Knielen op een bed violen Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Knielen op een bed violen

acties