Ouija: Origin of Evil (2016)

When you talk to the other side, you never know who will be listening.

Onverwachts sterk vervolg dankzij een retrosfeertje en respect voor het genre.
play

6,2 details

  • 99 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Japan
99 Min Verenigde Staten

In 1965 in Los Angeles nodigen een weduwe en haar twee dochters per ongeluk kwaad uit in hun huis. Als de jongste dochter door de kwade en meedogenloze geest overgenomen wordt, moeten ze ondenkbare angsten doorstaan om haar te redden en haar bezetter naar de andere zijde te sturen.

Alt titel
Ouija 2
Regie
Mike Flanagan
Cast
Doug Jones, Lin Shaye, Henry Thomas, Elizabeth Reaser, Sam Anderson, Annalise Basso, Bob Gebert, Eve Gordon, Ele Keats, Kate Siegel, Lulu Wilson, Michael Weaver, John Prosky, Lincoln Melcher, Rebecca Zahler, Alexis G. Zall, Gary Patrick Anderson, Parker Mack, Chelsea Gonzalez, Nina Mansker, Nicholas Keenan, Chad Heffelfinger, Halle Charlton.
Release
21.10.2016
Release NL
27.10.2016
Release DVD
22.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Flanagan | Cast: Annalise Basso (Lina Zander), Elizabeth Reaser (Alice Zander), Lulu Wilson (Doris Zander), Henry Thomas (Father Tom), Parker Mack (Mikey), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2016

Er is niets prettigers dan het verlaten van een bioscoopzaal met een verzadigd gevoel vanwege een film die tegen alle verwachtingen in goed blijkt te zijn. Na de erbarmelijk slechte ontvangst van Ouija - door critici althans - besloten Platinum Dunes en Hasbro nogmaals de handen ineen te slaan om een prequel te produceren voor de bordspelverfilming. Het leek vast te staan dat Ouija: Origin of Evil een belediging zou zijn voor de intelligentie van menig filmganger. Dankzij de aanstelling van Mike Flanagan als regisseur is er echter een aangename horrorfilm uit komen rollen, die het origineel doet verbleken.

Het wordt in de eerste minuten al duidelijk dat de makers van Ouija: Origin of Evil geheel bewust zijn van de problemen met menig cliché horrorfilm. Het is 1967 en Alice Zander maakt als medium contact met het hiernamaals. Na een goedkoop schrikeffect stormen de klanten zwaar geschrokken het sfeervolle huisje uit terwijl Alice hen probeert te kalmeren met mooie verhalen. De film erkent echter de flauwe bangmakerij en gaat niet direct verder met bovennatuurlijke moord en doodslag maar met menselijk drama. De familie Zander blijkt ongelovig als de pest, waarbij de onschuldige Doris, skeptische Lina en goedaardige Alice mensen oplichten met behulp van bovennatuurlijke onzinverhalen en wat spektakel. Ze geloven echter wel dat deze het echte leed van hun goedgelovige klanten enigszins kunnen verzachten.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Ouija: Origin of Evil Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ouija: Origin of Evil

acties