Jungle Cruise

Jungle Cruise (2021)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Jungle Cruise is een actie avonturenfilm geregisseerd door Jaume Collet-Serra, de regisseur van The Shallows en Unknown.
In de film reist ontdekkingsreiziger Lily Houghton (Emily Blunt) samen met haar broer MacGregor (Jack Whitehall) naar de jungle van de Amazon. Hier probeert ze onderzoek te doen naar een mysterieuze boom die alle ziektes zou kunnen genezen. Met de hulp van rivierbootkapitein Frank Wolf (Dwayne Johnson) kunnen ze gemakkelijker reizen over de rivieren van de Amazon. Lily moet de boom namelijk zien te vinden voordat andere het vinden om de boom en zijn mogelijk gave voor verkeerde doeleinden te gebruiken.
Disney heeft het idee voor deze film gebaseerd op een attractie uit hun pretpark Disneyland. De schrijvers van deze film hadden dus weinig verhaal om het script op te baseren. Dit valt wel terug te zien aan het verhaal van de film. Om de twee uur lange speeltijd te vullen, lijken ze verschillende verhaallijnen door elkaar heen te gooien wat de film alleen maar onnodig ingewikkelder maakt. Vele van deze verhaallijnen lijken ook veel op verhalen van andere films, waardoor deze film zelf verder ook niet origineel overkomt. Als ze wat verhaallijnen hadden weggehouden en de film zo korter hadden gehouden, zou de film beter zijn geweest.
Deze film is leuker voor een jonger publiek of om met het gezin te bekijken. Maar dor de lange speelduur kunnen kinderen hun interesse in de film wel verliezen. Gezinnen kunnen thuis ook samen andere betere films terugkijken.
Oudere kijkers kunnen bij de visuele effecten terugzien dat dingen voor een green screen zijn gefilmd of dat de meeste dieren met CGI in de film zijn geplaatst. De CGI-dieren kunnen wel vermakelijk overkomen voor jongere kijkers. Dankzij de green screen lukt het ook om in beeld te brengen wat mensen kunnen zien als ze de attractie in Disney World bezoeken.
Het acteerwerk wordt goed gedaan dor de meeste van de filmcast, maar door de grootte van de cast heeft niet iedere acteur evenveel om met zijn rol te doen. Zo zitten er bijvoorbeeld te veel schurken in de film. Wat het beste werkt in de film is de onderlinge chemie tussen Emily Blunt en Dwayne Johnson. Dwayne Johnson zijn personage maakt ook veel foute woordgrappen. Vele van deze grappen zijn ook terug te horen in de Jungle Cruise attractie.