nu in de bioscoop

Jungle Cruise (2021)

Een plezierige en avontuurlijke Amazone-expeditie vol humor, actie, verrassingen en romantiek.
play

6,0 details

  • 127 Min
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Actie
  • Komedie
  • Verenigde Staten
127 Min Verenigde Staten

Disney's Jungle Cruise, is een spannende rit over de Amazone met de komische kapitein Frank Wolff en de onverschrokken onderzoeker Dr. Lily Houghton. Lily reist van Londen naar het Amazone-oerwoud en doet een beroep op de diensten van Frank om haar op La Quila, zijn gammele maar charmante boot, te vervoeren. Lily is vastberaden om een oeroude boom met helende krachten te vinden om de toekomst van de geneeskunde te veranderen. Samen op deze spannende zoektocht stuit het verrassende duo op eindeloze gevaren en bovennatuurlijke krachten, die zich verborgen houden in de misleidende schoonheid van het weelderige regenwoud. Maar terwijl de geheimen van de verloren boom zich openbaren, worden de risico’s voor Lily en Frank nog groter want hun lot, en dat van de mensheid, staat op het spel.

Regie
Jaume Collet-Serra
Cast
Dwayne Johnson, Emily Blunt, Paul Giamatti, Édgar Ramírez, Jesse Plemons, Andy Nyman, Dani Rovira, Mark Ashworth, Quim Gutiérrez, Jack Whitehall, Emily Marie Palmer, Michael H. Cole, Allan Poppleton, David Lengel, Veronica Falcón, Annika Pampel, Raphael Alejandro, Madeline Brumby, Pedro Lopez, Ilana Guralnik, Jason New, Simone Lockhart, Sulem Calderon, Sebastian Blunt, Dan Dargan Carter.
Release
28.07.2021
Release NL
28.07.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Jaume Collet-Serra | Scenario: Michael Green, Glenn Ficarra, John Requa, John Norville, Josh Goldstein | Cast: Dwayne Johnson (Frank Wolff), Emily Blunt (Lily Houghton), Edgar Ramírez (Aguirre), Jack Whitehall (MacGregor Houghton), Jesse Plemons (Prins Joachim), Paul Giamatti (Nilo), e.a. | Speeduur: 127 minuten | Jaar: 2021

De Amazone is geen plek voor watjes. Dwayne Johnson kan het weten. In Jungle Cruise speelt hij Frank, een kapitein op een oude stoomschuit, die elke dag voor toeristen excursies door de jungle organiseert. Daarbij mag Frank de mensen graag schrik aanjagen met allerlei houtje-touwtje-effecten en hen aan het lachen maken - althans, dat is de bedoeling - met een barrage aan flauwe woordgrapjes. De introductie van dit personage is op zichzelf al vrij geslaagd, maar als je weet waar de makers precies naar knipogen, is deze scène zelfs nog leuker om te zien.

Jungle Cruise is namelijk gebaseerd op een attractie in Disneyland: een boottochtje waarbij je als argeloze toerist ook zo'n wijsneuzerige acteur (met microfoon) voor je neus krijgt die waarschuwt voor allerlei apen, krokodillen, nijlpaarden en indianen met blaaspijpen. Het vormt de start van een plezierig familieavontuur. En tijdens dit avontuur is het maar moeilijk om de gedachte van je af te schudden dat je eigenlijk naar een soort Pirates of the Caribbean-film aan het kijken bent, die zich in het hart van het oerwoud afspeelt.

videotrailers & clips

alle artikelen (30)

Jungle Cruise Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Jungle Cruise

acties