Experiment van Guy Maddin begint fascinerend en leuk, maar wordt na verloop van tijd vermoeiend en vervelend.
play

7,2 details

  • 130 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Mystery
  • Romantiek
  • Canada
130 Min Canada

Een droomachtige doolhof van samenhangende verhaallijnen, met aandacht voor de bemanning van een onderzeeër, een stel bandieten in het bos, een beroemde chirurg en een bataljon kindsoldaten. Ze worden allemaal geconfronteerd met progressieve ideeën over liefde, het leven en de oorsprong van hun grootste angsten.

Regie
Guy Maddin
Evan Johnson
Cast
Charlotte Rampling, Geraldine Chaplin, Mathieu Amalric, Udo Kier, Maria de Medeiros, Slimane Dazi, Roy Dupuis, Caroline Dhavernas, Louis Negin, Jacques Nolot, Clara Furey, Noël Burton, Gregory Hlady, Paul Ahmarani, Victor Trelles.
Release
26.01.2015
Release NL
04.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Guy Maddin | Cast: Udo Kier (Count Yugh/The Butler/The Dead Father/Guard/Pharmacist), Geraldine Chaplin (The Master Passion/Nursemaid/Aunt Chance), Louis Negin (Marv/Smithy/Mars/Organizer/Mr. Lanyon), Victor Andres Turgeon-Trelles (Saplingjack 1/Listening Man/Pancho), Mathieu Amalric (Thadeusz M./Ostler), Charlotte Rampling (The Ostler's Mother), e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2015

The Forbidden Room, Guy Maddins nieuwste werk, is één van de tien films die onder de noemer Previously Unreleased in een select aantal filmtheaters te zien zijn deze zomer. Samen met The Forbidden Room wordt ook de documentaire The 1000 Eyes of Dr. Maddin uitgebracht, en vaak worden de twee zelfs achter elkaar vertoond. Het is aan te raden om die documentaire eerst te zien, die deels gedraaid werd tijdens het maken van The Forbidden Room en inzicht geeft in hoe deze tot stand kwam. Zelfs dan blijft The Forbidden Room zeer vermoeiend en ondanks een zeer inventief en fascinerend uitgangspunt uiteindelijk ronduit vervelend.

Guy Maddin begon The Forbidden Room als een stel losse, korte films, gebaseerd op samenvattingen en recensies van voornamelijk Amerikaanse films uit de eerste helft van de twintigste eeuw, die inmiddels niet meer bestaan. Films die bewust vernietigd zijn of op natuurlijke wijze vergaan zijn. Films die zeer waarschijnlijk nooit meer gezien zullen worden. Maddin raakte gefascineerd door de beschrijvingen en bedacht dat er slechts één manier was waarop hij de films ooit nog zou kunnen zien: ze zelf opnieuw maken. Na een tijdje draaien bleek dat er ook maar één manier was om het gehele project financieel haalbaar te maken: door van alle korte films één grote, lange film te maken.

alle artikelen (1)

The Forbidden Room Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Forbidden Room

acties