Concussion (2015)

Nothing hits harder than the truth

discussie

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Nikita

Avatar

Ik dacht eerst in een docu terecht te zijn gekomen, maar het bleek toch een speelfilm te zijn. Ik vond hem erg goed en de score op Filmtotaal (6,5) wat magertjes, op IMDB scoort ie 7,1 en dat is zeker een terechte score.

Een hele mooie, ingetogen rol van Will Smith die af en toe wel zijn Afrikaanse accent vergat, maar dat terzijde. Prachtige film, zeker het kijken waard.

MovieMazzter

Avatar

Uiteraard een wat vreemd onderwerp voor een film. Het onderwerp leent zich beter voor een Discovery Channel docu, maar goed. De sport zal niet veel mensen buiten de VS interesseren en komt in de film gelukkig nauwelijks aan bod. Het verhaal draait om forensisch neuropatholoog Dr. Bennet Omalu, een afgestudeerde hardwerkende en ambitieuze immigrant uit Nigeria die sterke aanwijzingen heeft dat NFL-spelers ernstige neurologische problemen kunnen krijgen door de vele botsingen met hun hoofd. Will Smith is de absolute ster in deze film en dat is een grote verdienste want zowel de sport als het medische onderwerp zal niet direct bij de massa aanspreken. Goede film, goed verhaal en een uitblinkende Smith. 7/10