The Wolfpack (2015)

7,1 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Zes intelligente broers, tieners nog, hebben hun hele leven binnenshuis doorgebracht in Manhatten, Amerika. Geïsoleerd dankzij een angstige vader en een passieve moeder. Alles wat ze weten van de buitenwereld hebben ze geleerd door het kijken van films. Duizenden films. Nu de adolescentie is toegetreden begint de buitenwereld steeds meer te lokken.

Regie
Crystal Moselle
Cast
Govinda Angulo, Jagadisa Angulo, Bhagavan Angulo, Mukunda Angulo, Chloe Pecorino, Krsna Angulo, Narayana Angulo.
Release
12.06.2015
Release NL
10.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Crystal Moselle | Cast: Bhagavan Angulo, Govina Angulo, Jagadisa Angulo, Krsna Angulo, Mukunda Angulo, Narayana Angulo e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2015

”Mijn vader ging te ver”, vertelt Mukunda Angulo. Hoe ver wordt heel pijnlijk duidelijk in de documentaire The Wolfpack. Zijn vader stond het zijn zeven kinderen en vrouw jarenlang niet of nauwelijks toe buiten te komen. Op een dag besloot Mukunda echter toch de voordeur uit te lopen. Niet veel later volgden ook zijn broers en zus en raakten ze bevriend met Crystal Moselle. Zij mocht uiteindelijk langskomen bij het gezin en maakte van hen een aangrijpend portret. De film won tijdens het Sundance Film Festival de Grand Jury Prize en niet zonder reden.

In The Wolfpack komt iedereen aan het woord: ouders Oscar en Susanne, en ook de kinderen. Iedereen mag zijn of haar kant van het verhaal vertellen en dat leidt tot een evenwichtig geheel. Susanne blijkt als jonge hippie ooit op vakantie te zijn gegaan naar Peru, om daar de beroemde Incastad Machu Picchu te bekijken. Tijdens die reis ontmoette ze haar toekomstige echtgenoot Oscar, die als gids op de berg werkte. De twee werden verliefd en hij besloot met haar mee terug te reizen, in een poging het in de Verenigde Staten te maken als rockster.

videotrailers & clips