James White (2015)

Een New Yorkse twintiger met een identiteitscrisis en een existentiële crisis wordt geconfronteerd met de ziekte van zijn moeder.
play

7,4 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
85 Min Verenigde Staten

Het leven van James stort volledig in op het moment dat zijn moeder plotseling komt te overlijden. Aangezien zijn vader ook niet al te lang meer heeft, moet James proberen controle te krijgen over zijn eigen leven. Dit valt hem gezien zijn roekeloze en zelfdestructieve gedrag behoorlijk zwaar.

Regie
Josh Mond
Cast
Christopher Abbott, Ron Livingston, Cynthia Nixon, Kid Cudi, Rachel Brosnahan, Scott Cohen, Rosemary Howard, David Cale, David Harris, Sue Jean Kim, Makenzie Leigh, David Call, Jeanette Dilone, Adriana DeGirolami, Patrick Murney, Lee Way Lan, Khalil Muhammad, Benjamin Bass, Lori Burch.
Release
23.01.2015
Release NL
28.01.2016
Release DVD
24.05.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Josh Mond | Cast: Christopher Abbott (James White), Cynthia Nixon (Gail White), Scott Mescudi (Nick), Makenzie Leigh (Jayne), Ron Livingston (Ben), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2015

De bekendste uitspraak van de Franse filosoof René Descartes was "Ik denk, dus ik besta". Deze gedachte kwam op in de Verlichting, waarin de menselijke ratio boven alles prevaleerde en een veel betere gids in het dagelijkse leven vormde dan het gevoel. Maar emoties zijn niet simpelweg uit te schakelen. Sinds de wetenschappelijke psychoanalyse is "Ik voel, dus ik besta" een net zo gerechtvaardigd uitgangspunt. Hart en hoofd kunnen niet zonder elkaar. Voor de New Yorkse twintiger James White ligt zowel het gevoelsleven als zijn verstand stil. James wordt geleefd en misschien wel het meest door zichzelf. Het is een jongeman zonder richting, zonder doel. Ook al kan James bogen op een hechte band met zijn moeder en fijne vrienden, zij geven hem niet de schop onder zijn kont die hij zo ongelooflijk nodig heeft. Als James’ vader, van wie hij vervreemd is, komt te overlijden begint ook dit besef bij hem door te sijpelen.

James heeft een moeder die herstellende is van kanker en in officieel gezelschap nog steeds een pruik draagt. Tijdens de wake van zijn overleden vader maakt James kennis met diens nieuwe Aziatische vrouw. Weer een wereld die compleet aan hem voorbij is gegaan. James is een echt moederskindje, slaapt nog steeds bij haar op de bank, bezat zich ’s avonds in de kroeg en deinst er niet voor terug om een knokpartijtje in diezelfde kroeg uit te lokken. Nick, een goede vriend van de familie, heeft een baantje als clown in een Mexicaans vakantieoord. Om bij te komen van de emoties van de uitvaart besluit James een tijdje op vakantie naar Mexico te gaan. Daar ontmoet hij de jonge scholiere Jayne met wie hij een onbekommerde tijd doorbrengt en met wie hij onbezonnen een relatie begint. Dan slaat het noodlot opnieuw toe. James krijgt een telefoontje van zijn moeder dat de kanker is teruggekomen en bovendien niet meer te genezen valt. James moet zijn hedonistische levensstijl van vrijheid-blijheid opgeven en zijn verantwoordelijkheid gaan nemen. Dat blijkt een zware opgave.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

James White Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

James White

acties