Much Loved (2015)

Een verbod in Marokko en een van pornografie betichte regisseur en hoofdrolspeelster maken nog niet een opzienbarende film. Veel gedoe om niks.
play

6,1 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Marokko
104 Min Frankrijk

Een groep Marokkaanse vrouwen verdienen hun geld als prostituees in een cultuur die daar niet voor open staat. Deze dramafilm toont de moeilijkheden waarmee zij te maken krijgen.

Regie
Nabil Ayouch
Cast
Loubna Abidar, Halima Karaouane, Carlo Brandt, Asmaa Lazrak, Abdellah Didane, Sara Elhamdi Elalaoui, Danny Boushebel, Camélia Montassere.
Release
16.09.2015
Release NL
11.02.2016
Release DVD
12.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Nabil Ayouch | Cast: Loubna Abidar (Noha), Asmaa Lazrak (Randa), Sara Elmhamdi Elalaoui (Hlima), Halima Karaouane (Souakina), Abdellah Didane (Said), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2015

Het Noord-Afrikaanse Marrakech staat bekend als de liberaalste stad van Marokko. Daar zijn ze wel wat gewend, zou je denken. Toch is de positie van vrouwen van lichte zeden problematisch. Een opvallend gegeven is dat in Much Loved van Nabil Ayouch religie een marginale rol lijkt te spelen. De vier prostituees die in het vrijgevochten portret de dienst uitmaken, hebben zich verzoend met hun ingewikkelde maatschappelijke positie. Althans zo lijkt het. Terwijl ze openlijk en schaamteloos aan de keukentafel in aanloop naar een klus in een grote villa over seks en mannen praten kennen hun levens ook een keerzijde. Ze zijn uitgekotst door hun families en worden door mannen als een object behandeld. Ze hebben enkel elkaar en dat gevoel van saamhorigheid vormt het hart van Ayouch' drama.

De dames geven ook nog wel wat tegenstrijdige signalen af. Samen staan ze hun mannetje en weten ze heel goed wat ze wel en vooral niet willen. Ze bewaken hun eigen autonomie en komen voor elkaar op zodra één van hen in gevaar komt of door een man mishandeld is. Deze situatie en de moraal veranderen echter resoluut als er geld verdiend kan worden. De dames slaan het liefst een rijke kerel aan de haak, bij voorkeur een Arabier. Als er dure juwelen in het zwembad worden gegooid duiken ze er als eksters op af. Beschamend is het schouwspel waarbij de prostituees krioelen op de vloer als er met bankbiljetten wordt gestrooid. Dan is er van die saamhorigheid en autonomie bitter weinig meer over.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Much Loved

acties