The Daughter (2015)

Pittoresk familiedrama met krachtige thema’s van verantwoording, onschuld en verlating.
play
96 Min Australië

Het verhaal volgt een man die terug naar huis keert en daar een lang begraven familiegeheim ontdekt. Zijn pogingen de boel recht te zetten, blijken al snel tot groot gevaar te leiden.

Regie
Simon Stone
Cast
Sam Neill, Geoffrey Rush, Miranda Otto, Paul Schneider, Ewen Leslie, Nicholas Hope, Anna Torv, Odessa Young, Richard Sutherland, Kate Box, Steve Rodgers, Robert Menzies, Ivy Mak, Wilson Moore, Carma Sharon, Sara West, Gareth Davies.
Release
04.06.2015
Release NL
01.09.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Simon Stone | Cast: Paul Schneider (Christian), Odessa Young (Hedvig), Ewen Leslie (Oliver), Geoffrey Rush (Henry), Anna Torv (Anna), Sam Neill (Walter), Miranda Otto (Charlotte) | Speelduur: 96 minuten | Jaar:2015

Een geweerschot weerklinkt door het bos. De schutter aanschouwt de nog levende en slordig neergehaalde eend en overpeinst of hij het dier uit zijn lijden moet verlossen. Verantwoordelijkheid is een belangrijk thema in The Daughter, een vrije bewerking van het oude toneelstuk The Wild Duck en tevens het filmdebuut van de Australische toneelregisseur Simon Stone. De invloed van Stone verraadt zich door de setting: die is verplaatst naar een pittoresk en eenzaam Australisch dorpje omringd door eindeloze bossen. Wanneer de lokale houtfabriek plots wordt gesloten zal Oliver zonder werk voor zijn familie moeten zorgen, terwijl zijn baas Henry zich voorbereidt op een dure en grootse bruiloft. Een oude bekende van beide mannen komt voor de gelegenheid terug na een langdurige afwezigheid en kan het niet laten diepgewortelde familiegeheimen te ontsluieren.

De kracht van Stones adaptatie ligt vooral in de enerverende aanloop naar de bruiloft. Er hangt voortdurend een aura van onschuld of een geteisterd geweten rondom de personages. De opbouw naar de onthullende en hevige climax is goed uitgewerkt. De kern van het verhaal is behouden – en stiekem best voorspelbaar – maar de ingetogen regie is een stille kracht. Door de plottwists en gevolgen zoveel mogelijk visueel te impliceren en zo min mogelijk uit te spreken, hangt het dreigende familiedrama constant als een donderwolk boven ieders hoofd. Wanneer het eenmaal losbarst, is het prachtig om te zien hoe de ongelukkigheid van een enkel persoon een kettingreactie van emoties kan veroorzaken, die als een opstapelende lawine iedereen meesleurt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Daughter Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Daughter

acties