Liza, the Fox-Fairy

Liza, the Fox-Fairy (2015)

The suitors only rival is death.

Eenzame verpleegster zoekt prins op het witte paard, maar wordt geteisterd door de geest van een Japanse popster. Heerlijk eigenaardig Hongaars sprookje.
play

7,1 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Hongarije
98 Min Hongarije

Liza is een zuster, op zoek naar liefde. Haar enige gezelschap is een lang geleden overleden Japanse popster, die haar in een fee verandert. Nu willen alle mannen dat Liza op gruwelijke wijze om het leven komt. Kan ze de vloek overwinnen?

Alt titel
Liza and the Fox Fairy, Liza, a rókatündér
Regie
Károly Ujj Mészáros
Cast
Antal Cserna, Gyözö Szabó, Gábor Reviczky, Piroska Molnár, David Sakurai, István Göz, Mónika Balsai, Szabolcs Bede Fazekas, Zoltán Schmied, Mariann Kocsis, Ági Gubik, Lehel Kovács, Zsuzsa Töreky, Vali Dániel, Mária Bókay.
Release
19.02.2015
Release NL
30.06.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Károly Ujj Mészáros | Cast: Mónika Balsai (Liza), Szabolcs Bede Fazekas (Zoltán), David Sakurai (Tomy Tani), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2015

Het doldwaze moderne sprookje Liza, the Fox-Fairy doet enigszins laat zijn intrede in de Nederlandse bioscopen. Verleden jaar sleepte het debuut van de Hongaarse regisseur Károly Ujj Mészáros immers al de Zilveren Meliès in de wacht op het Imagine Filmfestival. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen, maar gelukkig komt de film met een goedmakertje: de aandoenlijke korte animatiefilm Edmond van de Nederlandse Nina Gantz met waarschijnlijk de meest knuffelbare kannibaal die ooit op een scherm te bewonderen was. Een fraai opwarmertje voor de hoofdfilm, die al minstens net zo apart is.

Hoofdpersonage Liza, een typetje à la Bridget Jones, is net de dertig gepasseerd en wacht met smart op haar prins op het witte paard. Ze brengt haar dagen door met het verplegen van een corpulente oude dame en het lezen van zoetsappige Japanse zwijmelromannetjes, gevuld met passages als ‘haar krabburger werd koud terwijl ze verdronk in de ogen van de mysterieuze vreemdeling’. Ondertussen heeft ze gezelschap van haar denkbeeldige vriendje Tomy Tani, een Japanse popster uitgedost in een felgekleurd turkooizen kostuum. Wanneer Liza afspraakjes begint te krijgen, blijkt de jaloerse Tani een kwaadaardige inborst te hebben. Het leidt tot een reeks merkwaardige, maar bovenal komische gebeurtenissen waarbij alle nieuwe aanbidders op curieuze wijze om het leven komen.

videotrailers & clips