Franny (2015)

His help comes at a price.

Franny koopt zijn liefde met zijn dikke portemonnee, tot hij een onomkeerbare fout maakt. Dit regiedebuut is een inspiratieloze poging om zijn schuldgevoel te onderzoeken.
play

4,9 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Een filantroop bemoeit zich met de levens van onlangs getrouwde koppels in een poging zijn eigen verleden te herleven.

Alt titel
The Benefactor
Regie
Andrew Renzi
Cast
Richard Gere, Dakota Fanning, Theo James, Dylan Baker, Clarke Peters, Cheryl Hines, Tibor Feldman, Brian Anthony Wilson, Maria Breyman, Marko Caka, Erica Lynne Marszalek, Jennifer Wiener, Andrea Havens, LeRoy Wilson Jr., Lyssa Roberts, Erica Cho, Dennisha Pratt, Michele Everwine, Lynn Golden, Rory Ogden, Evan Fenster.
Release
31.01.2016
Release NL
21.04.2016
Release DVD
25.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrew Renzi | Cast: Richard Gere (Franny), Dakota Fanning (Olivia), Theo James (Luke), Dylan Baker (Bobby), Cheryl Hines (Mia), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2015

Weldoener en multimiljonair Franny voelt zich zo ongelooflijk schuldig dat hij alles in het werk stelt om een onherstelbare fout ongedaan te maken. Een onmogelijke opgave, want zijn beste vrienden krijgt de filantroop er niet mee terug. In een moment van onoplettendheid veroorzaakt Franny een dodelijk auto-ongeluk. Zijn beste vriend Bobby, die hij al sinds de universiteit kent, komt samen met diens vrouw om het leven. Franny belandt in het ziekenhuis, maar overleeft de ramp. Maar hij is nooit meer dezelfde hartelijke man en allemansvriend. De excentriekeling trekt zich terug in een hotelkamer en grijpt naar de drank en de morfine. Met geld is alles te koop, zelfs recepten voor het verdovende middel waar hij allang geen recht meer op heeft. Hij wordt uit zijn isolement gerukt als de dochter van het omgekomen stel weer van zich laat horen. Franny beschouwt deze Olivia als zijn eigen dochter en probeert er alles aan te doen om haar en haar nieuwe echtgenoot Luke niets tekort te laten komen.

Het naar de hoofdpersoon vernoemde Franny staat in de States bekend als The Benefactor en markeert het regiedebuut van de jonge filmmaker Andrew Renzi. Alles draait om de vraag of geld alles kan goedmaken. Het antwoord hierop wordt al snel gevonden, want Franny kan onmogelijk het verleden terugdraaien en al helemaal niet zijn schuldgevoel afkopen. Terwijl de zonderlinge man voortdurend zijn portemonnee trekt, door Olivia en Luke een gigantisch huis te bezorgen en Luke een baantje te geven, blijft zijn geweten maar aan hem knagen. Ook al kon Franny er weinig aan doen dat hij de aanzet tot een fataal ongeluk was, onder geen beding wil hij dat Olivia en Luke achter zijn aandeel in het drama komen. Ondertussen houdt Luke zijn reserves over de weldoener. Hoe is hij ooit zo rijk geworden? En waar vult hij zijn dagen mee? Wanneer komen zijn ware intenties uit en noemt Franny zijn tegenprestatie voor alle steun die hij verleent?

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Franny Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Franny

acties