Then Came You (2018)

Living in the moment is hard to do alone.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Then Came You is een romantisch drama geregisseerd door Peter Hutchings, de regisseur van Cool Girls en Rhymes with Banana.

De film gaat over de tiener Calvin (Asa Butterfield). Hij werkt op de bagageafdeling van een vliegveld. Hij heeft last van hypochondrie. Zo denkt hij vaak dat hij onterecht ziek is of er iets lichamelijk niet goed is met hem. Zo leeft hij een rustig leven en is verder erg op zichzelf.
Wanneer hij de terminaal zieke tiener Skye (Maisie Williams) ontmoet verandert ze zijn leven. Skye is ondanks haar ziektebeeld er positief ingesteld en probeert zo in haar onzeker leven een Bucketlist te voltooien. Ze noemt haar Bucketlist to-die-list. Zo spoort ze Calvin aan om haar te helpen met haar lijst en stelt voor dat hij zijn eigen angsten ook probeert te overwinnen. Met elkaars hulp gaan ze hun eigen angsten en onbegonnen uitdagingen en acties aan.

Deze film komt erg over als een tiener versie van de film The Bucket List, waar twee terminaal zieke mannen ook gezamenlijk een Bucket List maken en deze proberen volledig proberen af te maken voor ze komen te overlijden. De film lijkt ook op een mindere versie van The Fault in Our Stars, want die film hebben ze op een serieuzere manier gemaakt.
Then Came You is helaas geschreven door een beginnende script schrijver wat vooral door oudere kijkers valt terug te zien. Er gebeuren namelijk dingen in de film die voor volwassen kijkers als onrealistisch kunnen overkomen. Agenten die bevriend zijn met Calvin en Skye zitten bijvoorbeeld met mensen die misschien niet eens iets misdaan hebben te klieren alleen om hun vrienden aan het lachen te krijgen. Komedie acteur Ken Jeong speelt zelf één van de agenten.
Vele verdere verschillende komedie momenten komen ook wel wat voorspelbaar over en zijn daarom voor vele niet meer grappig. De vele komedie momenten in de film overspoelen ook de drama aspecten, waardoor deze wat zwak overkomen. De ouders van Skye en Calvin zorgen wel voor de beste drama momenten in de film, maar doordat ze weinig aanwezig zijn in de film komen deze scenes ook wat als te zwak over.

Het acteerwerk wordt door het mindere script weet de cast er verder ook niet veel beters van te maken. Asa Butterfield, Maisie Williams en Nina Dobrev zijn goede acteur en hebben dit al met rollen in andere films en tv-series bewezen. Asa Butterfield en Maisie Williams komen wel realistisch over als goede vrienden, die elkaar proberen te helpen met hun problemen. Helaas komt het door de situaties die ze meemaken soms toch nog wel wat te geforceerd over. De romantische relaties tussen Asa Butterfield en Nina Dobrev komt helemaal geforceerd over en dan helemaal door de wendingen die ze twee gezamenlijk maken in hun relatie.