LBJ

LBJ (2016)

Lyndon Johnson was een veel fascinerender figuur dan deze korte, haastige biopic doet vermoeden.
play

5,9 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Biografie
  • Historisch
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Het politieke drama, op basis van een script van Joey Hartstone, gaat over de politieke onrust waar vice president Johnson mee te maken krijgt als hem het presidentschap wordt toevertrouwd als gevolg van de moord op president Kennedy in november 1963. In een zware politieke strijd worstelt Johnson, president van 1963 tot en met 1969, met het genezen van de natie en het veiligstellen van zijn presidentschap door het akkoorden van Kennedy’s historische Civil Rights Act. LBJ werd opgevold door Richard Nixon.

Regie
Rob Reiner
Cast
Jennifer Jason Leigh, Bill Pullman, Joe Chrest, Woody Harrelson, Richard Jenkins, Tim Ransom, Jeffrey Donovan, Doug McKeon, Brian Stepanek, Kate Butler, Terry Parks, Michael Stahl-David, Kim Allen, Judd Lormand, Brent Bailey, C. Thomas Howell, Rich Sommer, John Burke, Michael Mosley, John Ellison Conlee, Darrel Guilbeau, Oliver Edwin, Michael Francis Horn.
Release
09.09.2016
Release NL
15.03.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Rob Reiner | Cast: Woody Harrelson (Lyndon B. Johnson), Michael Stahl-David (Bobby Kennedy), Richard Jenkins (Senator Richard Russell), Jennifer Jason Leigh (Lady Bird Johnson), Jefrey Donovan (John F. Kennedy), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2016

Lyndon B. Johnson, ook bekend als LBJ, was midden jaren zestig president van de Verenigde Staten. In de vijf jaar dat hij president was probeerde Johnson met een zeer progressieve politiek de verzorgingsstaat op te zetten in de Verenigde Staten, te beginnen met burgerrechten voor zwarte Amerikanen. Maar tegelijk is hij internationaal bekend vanwege de oorlog in Vietnam, die onder zijn supervisie officieus begon én escaleerde. Weinig van de complexiteit van dit politieke dier komt naar voren in de oppervlakkige biopic LBJ of in het acteren van Woody Harrelson, van wie vooral de nepneus en matige make-up opvalt.

Harrelson heeft wel de juiste lengte en postuur, maar overtuigt verder niet echt als Johnson. Zijn Johnson is een ietwat kleurloos figuur. Het is moeilijk voor te stellen dat hij zich via charisma en overtuigingskracht decennialang omhoog werkte in de Amerikaanse politiek en als president controversiële wetten erdoorheen wist te drukken. De niet bepaald indrukwekkende make-up komt vooral maf over. Harrelson komt over als een matige imitator tijdens een verkleedfeestje.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

LBJ Nieuwsberichten