Keeper (2015)

Maxime en Mélanie zijn vijftien en verwachten een kind. Dat komt even slecht uit. Dit Belgische drama ontwijkt het echte drama en conflict.
play

6,6 details

  • 95 Min
  • Drama
  • België
  • Zwitserland
  • Frankrijk
95 Min België

Maxime en Mélanie zijn 15 jaar en hevig verliefd. Onhandig en teder verkennen ze hun seksualiteit. Wanneer het meisje zwanger raakt is het eerst een schok voor Maxime. Geleidelijk aan verzoent hij zich met het idee dat hij vader wordt en zal hij zijn verantwoordelijkheid als ouder opnemen. Uiteindelijk willen ze beiden hun kindje koste wat het kost houden.

Regie
Guillaume Senez
Cast
Kacey Mottet Klein, Sam Louwyck, Catherine Salée, Galatéa Bellugi, Corentin Lobet, Laetitia Dosch, Cédric Vieira, Dominique Baeyens, Sophie Leboutte, Théo Dardenne, Mounia Raoui, Béatrice Didier, Vincent Sornaga, Leopold Buchsbaum, Aaron Duqaine.
Release
28.10.2015
Release NL
07.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Guillaume Senez | Cast: Kacey Mottet Klein (Maxime), Galatéa Bellugi (Mélanie), Laetitia (Mélanies moeder), Catherine Salée (Maximes moeder), Sam Louwyck (Maximes vader), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2015

Maxime en Mélanie zijn twee dolverliefde pubers met bijbehorende gierende hormonen. Ze staan te flikflooien in een parkje en het meisje voelt zich verplicht haar vriendje mondelinge diensten te verlenen. Ze houdt er eigenlijk helemaal niet van, sterker nog: ze vindt het walgelijk. Maar ja, denkt Mélanie, dat zijn nou eenmaal dingen die je doet als je verliefd bent en seksueel actief bent. Maxime vindt het eigenlijk helemaal geen probleem en geeft aan dat zijn vriendinnetje helemaal niets hoeft te doen waar ze zich niet goed bij voelt. Dit mierzoete, maar liefdevolle tafereeltje vormt de openingsscène van Keeper, het speelfilmdebuut van de Brusselse regisseur Guillaume Senez. De intieme aftrap belooft wat goeds, maar helaas is dit meteen het sterkste moment van dit puberdrama dat nog het meest aanvoelt als een educatiefilmpje van het consultatiebureau.

‘O jee ik ben zwanger, wat nou?’ zou dat filmpje geheten kunnen hebben. Want de liefdesuitingen tussen Maxime en Mélanie gaan nog wel wat verder dan wat zich in het park heeft afgespeeld. Kinderen zijn het nog, die helemaal niet klaar zijn voor de verantwoordelijkheden van het ouderschap. Maar desondanks zijn ze onvoorzichtig geweest en is Mélanie zwanger geraakt. Wat volgt is een moeizame strijd in het vinden van autonomie op jeugdige leeftijd, het afweren van de bemoeienissen van ouders en het bijstellen van een toekomstperspectief. Maxime is namelijk een talentvol keeper die de kans krijgt om deel te nemen aan een belangrijk voetbalkamp wat hem weleens een carrière bij een topclub kan bezorgen. Hij heeft echter zijn hoofd bij andere dingen en zelfs het uitzicht op het vaderschap lijkt al lastig te combineren met zijn ambitieuze toekomstplannen. Zoals het bij zijn leeftijd hoort, onderschat Maxime de lasten van een kindje enorm. Dan ontstaat er ook nog eens een flinke ruzie met Mélanie rondom de beslissing om het kindje te houden of af te staan.

videotrailers & clips