Matige en inspiratieloze animatiefilm van Spaanse bodem over een groep kids die een energiereus proberen af te troeven in een race naar de maan.
play

5,9 details

  • 94 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Spanje

Het verhaal, geïnspireerd door de 'space race' van de jaren zestig, gaat over een harteloze miljardair die ten behoeve van zijn handeltje in schone energie de Maan wil koloniseren. De jonge surfer Mike verstopt zich samen met zijn vrienden, grootvader en hagedis in de raket om de snode plannen te verhinderen.

Alt titel
Atrapa la bandera, Race naar de maan
Regie
Enrique Gato
Cast
Michelle Jenner, Carme Calvell, Dani Rovira, Xavier Casan, Margarita Cavero, Toni Mora, Juan Miguel Valdivieso, Marta Barbará, Javier Balas, Jordi Royo, Fernando García Cabrera, Oriol Tarragó, Ramon Canals, Camilo García, Alba Sola.
Release
28.08.2015
Release NL
13.01.2016
Release DVD
17.05.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Enrique Gato | Cast (stemmen): Sander Slingerland / Carme Calvell (Mike Goldwing), Tara Hetharia / Michelle Jenner (Amy González), Tim Knol / Javier Balas (Marty Farr), Frits Lambrechts / Camilo García (Frank Goldwing), Charly Luske / Dani Rovira (Richard Carson), Sipke Jan Bousema / Toni Mora (Scott Goldwing), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2015

Het lijkt er tegenwoordig haast op dat je alleen maar hoeft te weten hoe je een computer aanzet om een animatiefilm uit de grond te kunnen stampen. Met de komst van en de overgang naar de digitale animatiefilm is het niet meer zo heel moeilijk om een goed ogend animatieavontuur te ontwikkelen. Uiteraard vereist het produceren van een degelijke animatiefilm niet alleen maar computers en mankracht. Zelfs bij de slechtste voorbeelden uit het genre is nog wel degelijk wat talent betrokken. Waar het bij de middenmoters of zelfs onderste regionen van de animatie-industrie vaak aan schort is een gebrek aan talentvolle scenaristen en regisseurs. Het kan er allemaal nog zo mooi uitzien, het loopt toch vaak spaak bij gebrek aan goed uitgewerkte personages, aansprekende humor en een slim uitgewerkt verhaal. Dat onderscheidt de genreaanvoerders dikwijls van de concurrentie. Het op het Spaanse schiereiland opgetrokken Capture the Flag, die in de Nederlandse bewerking uitkomt als Race Naar de Maan ontbeert een goed verhaal en speelt schaamteloos leentjebuur bij de concurrentie. Hierbij is vooral de filmcollectie van Pixar tot in den treure bestudeerd.

De vader van Mike Goldwing is een astronaut, een beroep dat natuurlijk bij vrijwel elk kind tot de verbeelding spreekt. Mikes pa heeft het beroep weer van zijn eigen vader opgepikt, maar met hem leeft hij in onmin. Er ligt een vloek op de astronauten uit de familie van Mike, want elke keer als het er bijna van komt dat er wordt afgereisd naar de maan gebeurt er iets waardoor het hele ruimtefeestje niet doorgaat. Mike en zijn vader worden door het lot een handje geholpen als zich een nieuwe kans aandient om naar de natuurlijke satelliet van de aarde afgeschoten te worden. De kwaadaardige energiemagnaat Richard Carson probeert de bevolking wijs te maken dat de maanlanding uit 1969 één grote nepvertoning was. Hij wil naar de maan om daar als eerste zijn vlag te planten, maar in werkelijkheid wil hij de Amerikaanse vlag die er al sinds de late jaren zestig staat jatten en gelijk de maan gebruiken als onbeperkte energiebron. Mike en zijn vrienden proberen alles op alles te zetten om mee aan boord van de raket naar de maan te komen en tevens Mikes vader en opa zich met elkaar te laten verzoenen. Het feit dat de jarenlange ervaring van Mikes opa wordt ingezet om de nieuwe astronauten op te leiden zou hier wel eens bij kunnen helpen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Capture the Flag Nieuwsberichten