op tv

Meester Kikker (2016)

Er valt genoeg te genieten in Meester Kikker, maar de verfilming van het gelijknamige kinderboek van Paul van Loon toont een wat te eenduidige idylle.
play

6,0 details

  • Familiefilm
  • Nederland
Nederland

‘Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.’ Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Leuke grap van de meester (Jeroen Spitzenberger). Totdat hij op een dag de klas in komt met kroos in zijn haar. Zijn kleren zijn nat en gescheurd. De meester is aangevallen door een ooievaar, zegt hij… Het is het begin van een komisch, maar ook spannend avontuur.

Regie
Anna van der Heide
Cast
Georgina Verbaan, Jeroen Spitzenberger, Joke Tjalsma, Yenthe Bos, Wine Dierickx, Michiel Nooter, Bianca Krijgsman, Coen van Vlijmen, Paul Kooij, Charmène Sloof, Bobby van Vleuten, Harriet Stroet, Nick Slokkers.
Release
28.07.2016
Release NL
28.07.2016
Release DVD
09.11.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Anna van der Heide | Cast: Yenthe Bos (Sita), Bobby van Vleuten (Wouter), Jeroen Spitzenberger (Meester Frans), Georgina Verbaan (Ceciel), Paul R. Kooij (directeur Stork), Wine Dierickx (Juf Suzan), Bianca Krijgsman (moeder van Wouter), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2016

Als Sita haar spreekbeurt over kikkers houdt, merkt ze dat haar lievelingsmeester zich wel heel vreemd gedraagt. Het wordt groen voor zijn ogen en hij vlucht met grote sprongen het klaslokaal uit. De meester moet Sita iets bekennen. Soms verandert hij zomaar ineens in een kikker. Kunnen Sita en haar klasgenootjes een geheim bewaren en meester Frans helpen? Sita’s moeder, die drukker is met haar werk dan met haar dochter, mag het niet te weten komen en de nieuwe, strenge directeur Stork al helemaal niet, want die zoekt al dagelijks naar redenen om meester Frans te ontslaan. En dan is daar ook nog die gevaarlijke ooievaar die in de hulpeloze kikker een heerlijk hapje ziet.

De familiefilm Meester Kikker is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van de populaire kinderboekenschrijver Paul van Loon. Zijn boeken De Griezelbus en Dolfje Weerwolfje zijn al eerder verfilmd en nu heeft producent Burny Bos ook Meester Kikker naar het witte doek gehaald. Televisie-, theater- en filmregisseur Anna van der Heide tekende voor de regie. Eerder maakte zij het frisse, vrolijke en op Cinekid bekroonde Brammetje Baas, over het creatieve en door uitvindingen geobsedeerde opgewonden standje Bram dat van zijn nieuwe meester moet stoppen met dromen en moet beginnen met opletten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Meester Kikker

acties