The Boy (2016)

Every child needs to feel loved.

Een doorsnee horrorfilm waar zelfs voor de liefhebbers weinig plezier aan te beleven is.
play

5,1 details

  • 97 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Mystery
  • Verenigde Staten
  • China
  • Canada
97 Min Verenigde Staten

Een kinderjuffrouw wordt door een echtpaar ingehuurd om op te passen. Eenmaal daar komt ze erachter dat hun zoon een pop is die wordt behandeld als een echte jongen. Het stel geeft haar een stel regels waar ze zich uiteraard niet aan houdt, waarna de pleuris begint uit te breken en het ernaar uitziet dat de griezelige pop misschien toch wel in leven is

Alt titel
The Inhabitant
Regie
William Brent Bell
Cast
Lauren Cohan, Matthew Walker, Rupert Evans, Jim Norton, Diana Hardcastle, Stephanie Lemelin, James Russell, Ben Robson, Jett Klyne, Lily Pater, Matthew Walker.
Release
22.01.2016
Release DVD
24.05.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: William Brent Bell | Cast: Lauren Cohan (Greta), Rupert Evans (Malcolm), Jim Norton (Mr. Heelshire), Diana Hardcastle (Mrs. Heelshire), James Russel (James) e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2015

De Amerikaanse Greta accepteert een baan als kindermeisje bij een Engels gezin. Bij aankomst komt ze erachter dat het jongetje waar ze in afwezigheid van zijn ouders voor dient te zorgen, de achtjarige Brahms, geen jongen van vlees en bloed is, maar een porseleinen pop. Een eenvoudig baantje, want hoe moeilijk kan het verzorgen van een pop nu eigenlijk zijn? Met het rijk alleen begint haar taken dan ook al snel te versloffen. Maar als ze vreemde geluiden in het huis hoort en spullen begint te vermissen raakt ze er langzaam maar zeker van overtuigd dat Brahms niet zomaar een pop is.

Het is een bekend gegeven: sluit één of meerdere personages op in een locatie afgezonderd van de buitenwereld, en na verloop van tijd zien ze, letterlijk of figuurlijk, vanzelf spoken. Hoe de personages omgaan met deze stress is de voornaamste bron van spanning. Voor The Boy gaat dat echter niet op. Zowel Brahms’ ouders als Greta zelf worstelen met een traumatisch verleden, maar regisseur Bell werkt dit nergens uit. Enige diepgang is misschien teveel gevraagd voor een horrorfilm, maar juist de beste genrewerken geven een diepere betekenis aan de gruwelen. Zo bleek een familietrauma de grootste plaaggeest in The Babadook, en liet Martyrs je achter met een ijzingwekkende vraag over de zin van het bestaan. Er had meer gezeten in de thema’s als ouderschap en verlies die Bell aanhaalt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Boy Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Een doorsnee horrorfilm die heel erg langzaam op gang komt. De verrassing cq ontknoping op het eind......"

Tarkus

"...Een topper in het genre is dit zeker niet. Het eerste uur is maar saai, op het einde wordt het iets......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Boy

acties