Moonwalkers (2015)

Based on a true conspiracy theory.

Een CIA-agent en een bandmanager moeten de maanlanding ensceneren. Als dat maar goed gaat. Niet dus, want deze flauwe komedie tapt te veel uit hetzelfde vaatje.
play

5,3 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
107 Min Frankrijk

Een CIA-agent en een team manager helpen Stanley Kubrick de maanlandingen te vervalsen.

Regie
Antoine Bardou-Jacquet
Cast
Ron Perlman, Rupert Grint, Robert Sheehan, Stephen Campbell Moore, James Cosmo, Kevin Bishop, Tom Audenaert, Kerry Shale, Jay Benedict, Erika Sainte, John Flanders, Andrew Blumenthal, Eric Lampaert, Jeanne Abraham, Dan Poole, Julien Jakout, Arnaud Peiffer.
Release
14.03.2015
Release NL
31.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Antoine Bardout-Jacquet | Cast: Ron Perlman (Kidman), Rupert Grint (Jonny), Robert Sheehan (Leon), Tom Audenaert (Renatus), Eric Lampaert (Glen), Kevin Bishop (Paul), Stephen Cambell Moore (Derek Kaye), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2015

Er zijn nog steeds zielen die er geen snars van geloven dat de mens in 1969 daadwerkelijk voet op de maan heeft gezet. Hele vergezochte theorieën doen de ronde dat de Amerikanen de maanlanding in scène hebben gezet en de beroemde beelden die de wereld over gingen in een filmstudio hebben opgenomen. Stanley Kubrick wordt vaak genoemd als de regisseur die het tafereeltje dan had vastgelegd, waarschijnlijk vanwege het immense succes van zijn 2001: A Space Odyssey dat een jaar eerder verscheen. Dit gegeven duikt regelmatig op in de filmindustrie. Een sterk staaltje hiervan komt naar voren in de flauwe komedie Moonwalkers. Hierin worden de pogingen van NASA tot een maanlanding geenszins betwist, maar is het maken van nepopnames onderdeel van een plan B voor het geval de landing mislukt.

Een CIA-agent met een Vietnamtrauma en een mislukte manager van een geflipte, over het paard getilde rockband moeten het samen zien te rooien. Tegen wil en dank. Ron Perlman speelt CIA-agent Kidman die de opdracht krijgt om de echte Kubrick te strikken voor de regieklus om de maandlanding te faken. Met een koffer vol geld vertrekt hij naar Londen om daar de agent van Kubrick te overtuigen. Door een speling van het lot en vooral een straalbezopen Britse medepassagier weet Kidman niet precies hoe Kubrick eruitziet en laat hij zich dan ook om de tuin leiden. Kubricks agent heeft namelijk een neefje – de mislukte manager Jonny, gespeeld door Rupert Grint – die wel wat cash kan gebruiken en zijn immer stonede huisgenoot voor Kubrick laat doorgaan. De deal wordt gesloten, maar het duurt niet lang voor Kidman achter de waarheid komt. Omdat er voor beide mannen flink wat op het spel staat, zit er niets anders op dan samen te werken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Moonwalkers Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Based on a true conspiracy theory. Op zich erg leuk gevonden dit thema voor een film. Toch blijf je......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Moonwalkers

acties