Angry Indian Goddesses
Een portret van de moderne Indiase vrouw. Ze zijn het zat om als lustobject of dom wezen behandeld te worden door de mannen en trekken hun eigen plan.
play

6,3 details

  • 115 Min
  • Komedie
  • Drama
  • India
  • Duitsland
115 Min India

Frieda, een ambitieuze fotografe, verzamelt op het mooie strand van Goa al haar vrienden. Het gezelschap lijkt blij te zijn met elkaar en zich goed te vermaken. Maar het gekke is: Frieda laat niemand weten met wie ze nou eigenlijk gaat trouwen…

Regie
Pan Nalin
Cast
Sandhya Mridul, Tannishtha Chatterjee, Arjun Mathur, Adil Hussain, Rajshri Deshpande, Anuj Choudhry, Sarah-Jane Dias, Jeffrey Goldberg, Pavleen Gujral, Vikram Kochhar, Amrit Maghera, Anushka Manchanda, Rajshri Deshpande.
Release
18.09.2015
Release NL
25.08.2016
Release DVD
20.12.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Pan Nalin | Cast: Sarah-Jane Dias (Frieda), Rajshri Deshpande (Lakshmi), Sandhya Mridul (Suranjana), Amrit Maghera (Joanna), Pavleen Gujral (Pamela), Anushka Manchanda (Madhurita), Tannishtha Chatterjee (Nargis), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2015

Het brutale Angry Indian Goddesses wordt geplugd als de eerste film uit India over de moderne vrouw. Anders dan de eerste scène doet vermoeden hebben we hier nu eens niet te maken met een overdreven staaltje Bollywood in Technicolor, maar met vrijgevochten en goedgebekte vrouwen die hun mannetje staan. Kennelijk hoort bij het lot van de moderne Indiase vrouw ook dat als je mooi en begeerlijk bent je gemakkelijk kan worden gedegradeerd tot een stuk vlees of lustobject. De dames die in het nieuwste project van de man achter Samsara komen opdraven zijn er klaar mee dat ze niet voor vol worden aangezien. Ze reizen af naar het prachtige Goa omdat een van hen van plan is in het huwelijksbootje te stappen.

Regisseur Pan Nalin begint met krachtige statements door zijn dames een op een en in rap tempo op te voeren. In een schriftelijke verklaring bij de release gaf hij aan dat hij de vrouw in de Indiase cinema te vaak als accessoire neergezet ziet. Maar niet hier, want nu zijn het zelfverzekerde vrouwen die niet met zich laten sollen. Zo is er een Brits-Indiase actrice Joanna die het zat is al hersenloos mokkel neergezet te worden in een foute actiefilm en fotografe Frieda die er klaar mee is dat ze de vrouw op onnatuurlijk wijze moet verbeelden en zo een ideaalbeeld in stad houdt van een blanke huid en een perfect uiterlijk. De fotografe en aanstaande bruid nodigt een verscheidenheid aan vrouwen uit voor haar bruiloft: haar dienstmeisje Lakshmi, zakenvrouw Suranjana en haar dochtertje, activiste Nargis, zangeres Madhurita en voormalig sporter maar nu mooi vrouwtje op de bank Pamela. Het zijn verschillende vrouwen, met uiteenlopende karakters en vlammende persoonlijkheden. Zet ze bij elkaar en je kunt vuurwerk verwachten.

videotrailers & clips