Kappen! (2016)

Ondanks een gebrek aan nuance zal ook deze Carry Slee-film de jonge kijkers wel weer aan het denken zetten.
play

5,6 details

  • Drama
  • Familiefilm
  • Romantiek
  • Nederland

De hechte vriendschap van de goede vrienden Sander en Chris verandert als ze in contact komen met de agressieve Emiel. Sander krijgt te maken met zinloos geweld, waarna hij verstrikt raakt in een web van leugens en moet vechten om de waarheid boven tafel te krijgen. Dit dreigt ten koste te gaan van zijn vriendschap met Chris en zijn prille relatie met Indra.

Regie
Maria Peters
Dave Schram
Tessa Schram
Cast
Bente Fokkens, Ronald Top, Micha Hulshof, Joes Brauers, Stephanie van Eer, Tobias Kersloot, Tonko Bossen, Jasha Rudge, Timo Wils, Jonathan Huisman, Karien Noordhoff, Jessica de Groen, Barbara Steen.
Release
15.12.2016
Release NL
15.12.2016
Release DVD
14.04.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Tessa Schram | Cast: Tonko Bossen (Sander), Joes Brauers (Chris), Tobias Kersloot (Emiel), Bente Fokkens (Indra), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2016

Na het vorig maand verschenen lowbudget-drama Fataal krijgt Nederland er met de Carry Slee-verfilming Kappen! nog een film over zinloos geweld bij. In plaats van de gevolgen, gaat het in dit geval vooral om de oorzaak. Foute vrienden en gebroken gezinnen lijken de grote boosdoeners te zijn. De jeugd is gewaarschuwd, hoewel de situatie wellicht te zwart-wit wordt geschetst om echt indruk te maken.

Dat is typerend voor veel films uit de Slee-reeks; stuk voor stuk jeugddrama's met onmiskenbaar goede bedoelingen, maar vaak ook uithangborden die met neonletters wijzen op de gevaren van drugs, anorexia of loverboys. Positieve uitschieter was Spijt!, een realistische kijk op pestgedrag en groepsdynamiek. En ook Pijnstillers leek in 2014 net een andere kant op te gaan. Debuterend regisseuse Tessa Schram had meer oog voor kleine, intieme momenten om warmbloedige mensen van haar personages te maken. Met Kappen! heeft ze daar minder ruimte voor genomen. De achtste Slee-film is er dan ook één die een duidelijkere boodschap moet uitdragen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Kappen! Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Kappen!

acties