The Predator

The Predator (2018)

Hunting season opens.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Predator is een nieuwe film uit de Predator filmserie. Deze film is geregisseerd en deels geschreven door Shane Black, de regisseur van Kiss Kiss Bang Bang, Iron Man 3 en The Nice Guys.

In de film ontdekt ex-militair Quinn McKenna (Boyd Holbrook) alien technologie, waardoor hij in contact komt met een geheime onderzoeksteam die bekend zijn met deze technologie en de door hem gevonden technologie graag wil onderzoeken.
Quinn wil pas meewerken als hij meer antwoorden krijgt en wordt hierom op een bus gezet met andere ex-militairen.
Het onderzoeksteam heeft de hulp ingeschakeld van wetenschapper Casey Brackey (Olivia Munn) bij het onderzoeken van de Predator en zijn technologie. Als de Predator technologie wordt geactiveerd, belanden de mensen in een conflict tussen twee verschillende Predators. Quiin en de andere ex-militairen moeten nu samen met Casey de inwoners van het kleine stadje in de buitenwijk zien te beschermen tegen de acties van het conflict tussen de twee Predators en proberen zelf ook niet ten prooi te vallen aan de Predators.

Shane Black, die zelf ook in de eerste Predator film van 1987 een rol heeft gespeeld, stopt deze nieuwe Predator film in een moderne jasje en voegt wat meer humor toe. Zo heeft hij een vermakelijke nieuwe Predator film gemaakt, die soms wel even wennen kan zijn voor de fans van de originele Predator film. Ze hebben er ook weer voor gekozen om een nieuwe soort Predator in de film toe te voegen wat ook al in de film Predators van 2010 gedaan werd. Al deze nieuwe Predator soorten slaan niet zo goed aan bij de fans als de originelen doen, maar het is wel vermakelijk om te zien, maar het is wel vermakelijk om te zien wat deze nieuwe Predators allemaal kunnen doen. Deze nieuwe soort Predator gaat alleen wat in tegen het Predator idee. Predators jagen namelijk meer ongezien op hun doelwitten, terwijl deze grotere soort Predator te horen is als hij op zijn doelwit afkomt.
De effecten zijn in de film ook in een modern jasje gestopt. In de oudere Predator films zat er echt een acteur in het Predator kostuum, waardoor de Predator geloofwaardig overkwam. In deze film zit stuntacteur Brian A. Prince wel echt in het Predator kostuum van de normale Predator, maar in de film hebben ze wel CGI effecten toegevoegd, waardoor het realisme wat minder wordt. De grote super Predator in deze film is wel volledig met CGI in de film geplaatst. Dit is goed en geloofwaardig gedaan, maar je kunt soms wel terug zien dat het met CGI gedaan is.

Het acteerwerk wordt ook goed gedaan door de volledige cast. Door de grootte van de cast wordt niet elk personage evenveel uitgewerkt, maar de meeste hebben allemaal wel een mooi actie moment of grappig komische moment in de film. De leukste komedie komt wel van Keegan-Michael Key en Thoms Jane, die leuk samen onderling met elkaar lopen te kloten. Boyd HolBrook zet goed acteerwerk neer in de hoofdrol van de film net zoals de jonge Jacob Tremblay, die zijn zoon speelt in de film. Olivia Munn zet ook sterk acteerwerk neer als het enige vrouwelijk personages tussen een groep mannelijke personages.