The Predator (2018)

Hunting season opens.

Ondanks de geslaagde humor en het bloederige geweld gaat Shane Blacks film in de derde akte keihard onderuit.
play

5,0 details

  • 107 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
107 Min Verenigde Staten

De gevaarlijkste jagers van het universum zijn nu nog sterker, slimmer en dodelijker dan ooit tevoren, doordat ze zichzelf genetisch hebben verbeterd met het DNA van andere soorten. Wanneer een klein jongetje per ongeluk hun terugkeer naar de aarde triggert, kunnen alleen een groep ex-soldaten en een ontevreden docent wetenschappen het einde van de mensheid voorkomen.

Regie
Shane Black
Cast
Olivia Munn, Thomas Jane, Jacob Tremblay, Boyd Holbrook, Edward James Olmos, Lochlyn Munro, Yvonne Strahovski, Keegan Michael Key, Trevante Rhodes, Jake Busey, Sterling K. Brown, Mike Dopud, Alfie Allen, Niall Matter, Paul Lazenby, Harrison MacDonald, Crystal Mudry, Kyle Strauts, Brian A. Prince, Andrew Jenkins, Javier Lacroix, Augusto Aguilera.
Release
02.08.2018
Release NL
13.09.2018
Release DVD
30.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Shane Black | Cast: Boyd Holbrook (Quinn McKenna), Trevante Rhodes (Nebraska Williams), Keegan-Michael Key (Coyle), Thomas Jane (Baxley), Olivia Munn (Casey Bracket), Jacob Tremblay (Rory McKenna), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2018

Met The Predator doet regisseur Shane Black een poging om de nostalgie van het origineel uit 1987 te laten herleven. Black is min of meer een ervaringsdeskundige, want hij verscheen zelf destijds niet achter maar vóór de camera. Hij speelde Hawkins, een van de Amerikaanse militairen die samen met spierbundel Arnold Schwarzenegger de strijd aanbond met het roofzuchtige ruimtewezen. Het monsterontwerp van wijlen special-effectgoeroe Stan Winston en de sappige oneliners van Schwarzenegger zijn inmiddels iconisch geworden - en dat zou eigenlijk een waarschuwing moeten zijn om niet aan dit materiaal te tornen.

The Predator is ronduit flauw op de momenten dat de beroemde filmcitaten worden gerecycled ("Get to the choppaaa!") of worden verbogen ("You are one beautiful motherfucker!"). Veel geslaagder is de keuze om het machismo van het origineel te benaderen, door een groep testosteronbonken bijeen te brengen en hen op elkaar te laten vitten. Dat levert een aantal bijzonder goede grappen op. Vooral het moddergooien tussen moppentapper Coyle en zijn beste maat Baxley, die aan het syndroom van Gilles de la Tourette lijdt, is hilarisch. De humor is profaan en lekker ongemakkelijk, en drukt vooral in de eerste twee aktes dat typerende Shane Black-stempel op de film.

alle artikelen (70)

The Predator Nieuwsberichten

Laatste reacties

Paulusie

"...Redelijke film maar die laatste minuten, lol? Foutje! Of was het zo niet bedoeld?..."

The Predator

acties