Les ogres (2015)

Er is een boel aan de hand in een vrijzinnig, rondtrekkend theatergezelschap. Harmonie en chaos met een knipoog naar het losbandige werk van Fellini.
play

6,8 details

  • 142 Min
  • Drama
  • Frankrijk
142 Min Frankrijk

Het theatergezelschap Tjechov Cabaret delen lief en leed. Wat er ook gebeurd theater is het belangrijkst.

Regie
Léa Fehner
Cast
Adele Haenel, Marc Barbé, Lola Dueñas, François Fehner, Marion Bouvarel, Daphné Dumons, Simon Poulain, Inès Fehner, Ibrahima Bah, Florian Labriet, Thierry De Chaunac, Philippe Cataix, Jérôme Bouvet, Christelle Lehallier, Nathalie Hauwelle.
Release NL
09.06.2016
Release DVD
16.11.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Léa Fehner | Cast: Adèle Haenel (Mona), Marc Barbé (Mr. Déloyal), Lola Dueñas (Lola), François Fehner (François), Inès Fehner (Inès), Marion Bouvarel (Marion), e.a. | Speelduur: 142 minuten | Jaar: 2015

De directeur van een rondtrekkend theatergezelschap maant zijn mensen tot kalmte. Het is hier immers geen circus, voegt hij eraan toe. Nou daar lijkt het anders wel op, zo heb je als kijker inmiddels al geconcludeerd. Het is een immense chaos binnen het gezelschap. De spelers zijn bezig met het opvoeren van een muzikale bewerking van een stuk van Tsjechov, maar niet iedereen staat meer achter deze keuze. In hun ogen is het soms wat oubollig. Maar het stuk is enkel een vehikel om de gemoederen bezig te houden. Er is namelijk een boel aan de hand. De emoties lopen hoog op nadat een hoofdrolspeelster in de openingsscène uit een touw lazert en zich flink bezeert. Er moet een vervangster gezocht worden en directeur François kiest uitgerekend voor zijn ex-minnares Lola. De vrouw van de directeur Marion kan haar begrijpelijkerwijs niet luchten of zien. Laat het circus beginnen!

De hectiek gaat Léa Fehner, aanstichtster en regisseur van dit alles, al snel parten spelen. Haar theaterdrama, geënt op persoonlijke ervaringen, won nog op de voorgaande editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam nog de Big Screen Award. Er had alleen makkelijk een half uur vanaf gekund. Lehner probeert de dramatische verwikkelingen tussen haar personages te verweven met delen van het stuk dat het gezelschap opvoert. Dit gaat gepaard met komische uitspattingen die verwijzen naar het theatrale werk van Federico Fellini’s La Strada, waarin ook maar moeilijk een duidelijke lijn te ontwaren valt. De titel Les Ogres verwijs naar de fabelwezens waarvoor Fehner kennelijk haar personages verslijt. Wellicht zit hem hier ook wel de crux: soms zijn de leden van het gezelschap levensecht en ondergaan ze dezelfde emoties die wij ook doormaken, maar dikwijls staat hun gedrag en handelen ver van ons af. De vraag doemt op of dit hun vrijgevochten geest is of dat we hier daadwerkelijk te maken hebben met een bizar rariteitenkabinet waarvan de vertegenwoordigers net wat anders handelen dan wij zouden doen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Les ogres

acties