Desde allá

Desde allá (2015)

Boeiend, complex mannendrama dat afgelopen jaar de Gouden Leeuw in Venetië won.
play

6,8 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Venezuela
  • Mexico
93 Min Venezuela

Armando is een vijftigjarige man. Hij betaalt jonge mannen in Caracas voor hun gezelschap. Op een dag ontmoet hij Elder, een 17-jarige jongen die de leider is van een criminele bende. De ontmoeting verandert hun levens voor altijd.

Alt titel
From Afar
Regie
Lorenzo Vigas
Cast
Alfredo Castro, Luis Silva, Jericó Montilla, Catherina Cardozo, Jorge Luis Bosque, Greymer Acosta, Auffer Camacho, Ivan Peña, Joretsis Ibarra, Yeimar Peralta, Scarlett Jaimes, Ernesto Campos, Marcos Moreno, Armando Volcanes, Jesús Las Rosas.
Release
10.09.2015
Release NL
15.09.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Lorenzo Vigas | Cast: Alfredo Castro (Armando), Luis Silva (Elder) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2015

Desde Allá won vorig jaar de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië, in een competitie met onder andere Anomalisa (die de tweede prijs won) en nieuwe films van Alexander Sokurov, Jerzy Skolimowski, Cary Fukunaga, Atom Egoyan en Tom Hooper. Was het een zwak jaar, wilde juryvoorzitter Alfonso Cuarón te graag een Zuid-Amerikaanse film belonen of verdient Desde Allá gewoon zijn plek in de galerij der groten van Venetië? Naast titels als The Wrestler, Still Life, Brokeback Mountain, Vive l'Amour, Short Cuts, Au Revoir les Enfants, La Battaglia di Algeri, L'Année Dernière à Marienbad en Rashomon.

De titel Desde Allá betekent 'van ver' of 'van daar' en slaat op de letterlijke afstand tussen Armando, een vijftigjarige Venezolaanse man uit de gegoede middenklasse, en zijn verlangens. Hij houdt van mooie jonge jongens van 'de straat', maar niet om mee naar bed te gaan. Hij betaalt ze om zich uit te kleden en om te draaien, terwijl hij zichzelf bevredigt. Totdat hij een jongen uitkiest, Elder, die hem neerslaat en van zijn geld berooft. Waarmee Elder de fysieke afstand tussen hen overbrugt en de eerste persoon in tijden is die Armando aanraakt. Het maakt in beiden iets los, waardoor Armando geïntrigeerd raakt en na zijn herstel telkens weer Armando benadert, totdat die stopt met hem te beroven. Langzaamaan ontstaat er een zeer gecompliceerde relatie tussen de twee mannen.

videotrailers & clips