A Haunting History

5,5 details

  • 70 Min
  • Documentaire
  • Nederland
70 Min Nederland

Anuol Deng is een advocaat die terugkeert naar Zuid-Sudan, dat dan net onafhankelijk geworden is. Maar thuis komen is niet eenvoudig. Een nieuwe bloedige burgeroorlog maakt dat hij weer moet vluchtenÂ…

Regie
Femke van Velzen
Ilse van Velzen
Release NL
07.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Femke en Ilse van Velzen | Speelduur: 70 minuten | Jaar: 2016

Geboren worden in Soedan: een slechtere start in het leven is moeilijk denkbaar. Anuol Deng, hoofdpersoon uit documentaire A Haunting History, weet daar alles van. Zeven jaar oud was hij, toen strijders van een andere stam zijn dorp in het zuiden van Soedan kwamen binnenstormen. Zijn moeder had de tegenwoordigheid van geest om het direct met haar zoon op een hollen te zetten, de beschutting van het bos in. Van daaruit zagen ze hoe hun huizen in brand werden gestoken en familieleden en buren werden afgeslacht.

Een terugkeer was ondenkbaar. Na vele omzwervingen, waarbij Anuol zich in leven hield door het eten van bladeren, belandde hij in Kenia. Daar bleek er toch een engeltje op zijn schouder te zitten: een warm gastgezin ontfermde zich over de jongen, die inmiddels gescheiden was geraakt van zijn moeder. Zij zorgden ervoor dat hij een goede opleiding kreeg. Uiteindelijk lukte het Anuol zelfs om aan een Engelse universiteit een studie rechten te voltooien.

videotrailers & clips