Suburra (2015)

Spannende en gelaagde misdaadthriller die corruptie in de Italiaanse samenleving blootlegt.
play

7,5 details

  • 130 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Italië
  • Frankrijk
130 Min Italië

Italiaanse thriller uit 2015. De maffia wil van de Romeinse badplaats Ostia een nieuw Las Vegas maken. Alle maffiaclans werken hierin samen en ook corrupte poltici en zelfs het Vaticaan spelen een rol om de plannen tot stand te brengen. Alles lijkt op rolletjes te lopen, totdat...

Regie
Stefano Sollima
Cast
Lidia Vitale, Pierfrancesco Favino, Jean-Hugues Anglade, Elio Germano, Greta Scarano, Claudio Amendola, Adamo Dionisi, Marco Quaglia, Antonello Fassari, Giacomo Ferrara, Alessandro Borghi, Michele Bevilacqua, Yulia Kolomiets, Giulia Gorietti, Svetlana Kevral, Paolo Maria Scalondro, Francesco Sechi, Alberto Testone.
Budget
$ 7.000.000
Release
14.10.2015
Release NL
21.07.2016
Release DVD
26.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Stefano Sollima | Cast: Pierfrancesco Favino (Filippo Malgradi), Claudio Amendola (Samurai) Greta Scarano (Viola), Alessandro Borghi (Numero 8), Giulia Gorietti (Sabrina), Adamo Dionisi (Manfredi Anacleti), Elio Germano (Sebastiano) e.a. | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2015

Suburra wordt sterk samengevat in een beeld van een Italiaans parlementariër die vanaf het balkon van zijn dure hotelkamer op straat pist, met uitzicht op de St. Pieter. Achter hem ligt een minderjarige prostituee te sterven aan een overdosis crack. Het staat symbool voor hoe in Suburra politici, de kerk en gangsters hun financiële eigenbelang en het bevredigen van hun behoeftes boven alles stellen, terwijl machteloze burgers uitgebuit worden of het slachtoffer zijn van geweld tussen de strijdende partijen aan de top. Stefano Sollima verpakt dit duistere beeld van Rome treffend in een spannende neonoir misdaadthriller.

Stefano Sollima volgt daarmee in de voetsporen van zijn vader Sergio. Sergio Sollima was een van de 'drie Sergio's, de beste regisseurs van spaghettiwesterns (samen met Sergio Leone en Sergio Corbucci). Sollima onderscheidde zich in de jaren zestig door politieke lagen in zijn westerns aan te brengen, waarmee hij commentaar gaf op het Italië van toen. Later deed hij hetzelfde met Italiaanse misdaadfilms. De kunst van Sollima was om scherpe linkse kritiek op de Italiaanse samenleving te brengen via zeer vermakelijke, allegorische westerns. Waarin de verhoudingen tussen arm en rijk, en burgers versus corrupte machthebbers, werden uitgedrukt in spectaculaire shoot-outs.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Suburra

acties