Kollektivet (2016)

Thomas Vinterberg toont zich opnieuw als een perfect waarnemer van de mens en zijn intermenselijke gedrag in het scherpe en ontroerende Kollektivet.
play

6,2 details

  • 111 Min
  • Drama
  • Familiefilm
  • Denemarken
  • Zweden
  • Nederland
111 Min Denemarken

Samen met dochter Freja hebben Erik en Anne een geweldig leventje. Op een dag besluiten ze het roer om te gooien en richten ze met wat vrienden een commune op. Samen trekken ze in een villa in, waar al snel een hechte gemeenschap ontstaat. Toch zet een liefdesaffaire de boel zwaar onder druk...

Alt titel
The Commune
Regie
Thomas Vinterberg
Cast
Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Fares Fares, Lars Ranthe, Jytte Kvinesdal, Helene Reingaard Neumann, Magnus Millang, Ole Dupont, Martha Sofie Wallstrøm Hansen, Oliver Methling Søndergaard, Julie Agnete Vang, Rasmus Lind Rubin, Jacob Højlev Jørgensen, Ida Maria Vinterberg, Anne Gry Henningsen, Lise Koefoed, Adam Fischer, Sebastian Grønnegaard Milbrat, Mads Reuther.
Release
14.01.2016
Release NL
21.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Vinterberg | Cast: Trine Dyrholm (Anna), Ulrich Thomsen (Erik), Lars Ranthe (Ole), Martha Sofie Wallstrøm Hansen (Freja), Helene Reingaard Neumann (Emma), Fares Fares (Allon), Magnus Millang (Steffen), Julie Agnete Vang (Mona), Anne Gry Henningsen (Ditte), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2016

Zijn vrouw Anna is dolenthousiast en ziet allerlei mogelijkheden in het landhuis dat ze geërfd hebben van zijn vader, Erik twijfelt nog. "Je raakt elkaar kwijt in een groot huis." Niet alleen is het veel te duur, het is ook veel te groot voor het echtpaar en hun tienerdochter. Zij vindt de oude, karakteristieke villa een fantastisch huis, dat gevuld kan worden met fantastische mensen. Ole, bijvoorbeeld, hun linksige vriend. Ole heeft wel zin, maar geen geld en dus moeten er nog meer vrienden aan te pas komen. Voor Anna en Erik het goed en wel doorhebben is een heuse commune geboren, een noviteit nog in het Denemarken van 1975. De intellectuele club heeft de perfecte plek gevonden voor hun idealen van onvoorwaardelijke liefde en saamhorigheid. Maar het duurt niet lang of de realiteit komt binnensijpelen en het gezin moet erkennen dat papa gelijk had: dat ze elkaar inderdaad kwijt beginnen te raken.

Thomas Vinterberg (1969) weet waarover hij spreekt. De Deense regisseur, bekend van Festen en Jagten en Engelstalige uitstapjes als Far from the Madding Crowd, is zelf opgegroeid in een commune. Een tijd die hij als een sprookje heeft ervaren – behalve tijdens die periode in de maand waarin de vrouwen in huis menstrueerden. Hij verklaart er veel bier en genitaliën te hebben gezien en ook het nodige leed, maar het is vooral de warmte en de verbintenis die hem het meest is bijgebleven. Het is aan zijn nieuwste film af te zien.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Kollektivet

acties