Next to Her

Next to Her (2014)

De bijzondere band tussen twee zussen komt onder druk te staan in dit ingetogen maar treffende drama.
play

7,1 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Israël
90 Min Israël

Cheli is 27 en voedt haar geesteszieke zusje Gaby in haar eentje op. Maar als een sociaal werker erachte rkomt dat Cheli Gaby alleen thuis laat als Cheli werkt, moet ze naar een dagprogramma. Voor het eerst deelt Cheli haar zorgen voor Gaby met iemand anders en ontstaat er een gat in haar dagelijkse routine. Zohar, een aantrekkelijke man, vult dat gat al snel op.

Regie
Asaf Korman
Cast
Dana Ivgy, Liat Goren, Liron Ben-Shlush, Varda Ben Hur, Carmit Mesilati Kaplan, Sophia Ostrisky, Yaakov Zada Daniel.
Budget
$ 693.550
Release
22.05.2014
Release NL
28.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Asaf Korman | Cast: Liron Ben Shlush (Chelli), Dana Ivgy (Gabby), Yaakov Zada Daniel (Zohar), Liat Goren (Shifra), Varda Ben Hur (Shosh), Sophia Ostrisky (Sveta) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2014

De zeventwintigjarige Chelli woont samen met haar verstandelijk gehandicapte zusje Gabby. Ze heeft haar handen vol aan haar, want niet alleen heeft Gabby veel aandacht nodig, ook de buren staan regelmatig op de stoep om te klagen over de herrie die ze soms kan maken. En daarnaast moet er natuurlijk ook nog gewerkt worden. Op aandringen van een maatschappelijk werkster brengt Chelli haar zusje naar een dagopvang, en voor het eerst heeft ze ineens tijd voor zichzelf. Als ze op de school waar ze werkt gymleraar Zohar ontmoet, zet dat het leven van zowel Chelli als Gabby op zijn kop.

Next to Her is een persoonlijk project voor scenariste en hoofdrolspeelster Liron Ben Shlush. Niet alleen werkt ze samen met haar man, regisseur Asaf Korman, ze baseerde het script op haar eigen ervaringen met het opgroeien met een gehandicapt zusje. Dat is vooral zichtbaar in de kleine dingetjes. Van Gabby’s kleine tikjes tot de manier waarop andere mensen op haar reageren, het is allemaal uit het leven gegrepen. Daarnaast laat Ben Shlush ook zien hoe zwaar het verzorgen van een naaste met een handicap kan zijn. Gabby’s behoeften drukken een grote stempel op haar leven. Chelli doet haar best, maar die druk wordt haar soms teveel. Ook zij wordt wel eens wanhopig van haar zusje, en wil dat nog wel eens op haar afreageren. Mooi is het niet, maar een beetje te begrijpen wel.

videotrailers & clips