Truman (2015)

Ontroerend en dialoogsterk drama over vriendschap en de voorbereiding op de dood.
play

7,5 details

  • 108 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Spanje
  • Argentinië
108 Min Spanje

Julián krijgt onverwacht bezoek van zijn vriend Tomás die in Canada woont. De twee mannen delen, vergezeld door Juliáns trouwe hond Truman, een paar emotionele en verrassende momenten, dankzij de gecompliceerde situatie waarin Julián zich bevindt.

Regie
Cesc Gay
Cast
Ricardo Darín, Àlex Brendemühl, Javier Cámara, Javier Gutiérrez, Dolores Fonzi, Susi Sánchez, Eduard Fernández, Elvira Mínguez, José Luis Gómez, Pedro Casablanc, Nathalie Poza, Oriol Pla, Francesc Orella, Àgata Roca, Troilo.
Release
12.09.2015
Release NL
12.05.2016
Release DVD
22.09.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Cesc Gay | Cast: Ricardo Darín (Julián), Javier Cámara (Tomás Dolores), Dolores Fonzi (Paula) e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2015

Hoe gaan we om met de dood als we weten dat die eraan komt? De één vecht er zo lang mogelijk tegen, verzet zich met alle macht. De ander legt zich erbij neer. Maar hoe geef je na die acceptatie nog betekenis aan je resterende tijd? Dat is zo makkelijk nog niet, ontdekt de vastberaden Julián. Voor hemzelf niet, maar ook voor de anderen in zijn leven niet, van goede oude vrienden tot familieleden en vage kennissen die een lastig gesprek liever uit de weg gaan. Truman verkent dit alles op mooie en melancholieke wijze.

Titelpersonage Truman is de hond van Julián, een Argentijn die in Madrid woont. Truman gaat niet over de hond, maar het lot van de viervoeter loopt als een rode draad door de film. Eén van de sleutelvragen voor Julián is bij wie hij zijn hond na zijn dood achterlaat. Het antwoord daarop is door vrij voorspelbaar, want de leidraad van het verhaal is een vierdaags bezoek van oude trouwe vriend Tomás uit Canada. Net zoals de uitgezaaide kanker Juliáns lot al heeft bezegeld, staat vast wie Truman uiteindelijk mee naar huis zal nemen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Truman

acties