Maggie's Plan (2015)

Chapter One: Maggie Meets John

Maggie wil een kind. Eventueel met een man erbij.
play

6,7 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Maggie's plannen om in haar eentje een baby te krijgen worden in de war geschopt als ze verliefd wordt op de getrouwde man John. Ze verwoest zijn kwetsbare huwelijk met de briljante Georgette.

Regie
Rebecca Miller
Cast
Julianne Moore, Ethan Hawke, Bill Hader, Travis Fimmel, Greta Gerwig, Wallace Shawn, Maya Rudolph, Sue Jean Kim, Jackson Frazer, Mina Sundwall, Monte Greene, Fredi Walker-Browne, Tommy Buck, Alex Morf, Kathleen Hanna, Leetopher Scott, Ida Rohatyn, Stephen Lin, George Ashiotis, Brendan Titley.
Release
20.05.2016
Release NL
09.06.2016
Release DVD
04.10.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Rebecca Miller | Cast: Greta Gerwig (Maggie), Ethan Hawke (John), Julianne Moore (Georgette), Bill Hader (Tony), Maya Rudolph (Felicia), e.a.| Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2015

Het kan haast niet anders dan dat de opzet van Maggie’s Plan hoofdrolvertolkster Greta Gerwig deed denken aan een fase in haar eigen leven. Was het niet tijdens het lezen van het script, dan in ieder geval tijdens de opnamen. De tweeëndertigjarige actrice speelt namelijk een vrouw die verliefd wordt op een wat oudere man, die zijn nog iets oudere vrouw voor de jonge blondine verlaat. Dat vertolkers Ethan Hawke en Julianne Moore praktisch van dezelfde leeftijd zijn als Gerwigs huidige partner Noah Baumbach en diens ex-vrouw Jennifer Jason Leigh, is op zijn zachtst gezegd toevallig; de drie maakten namelijk iets vergelijkbaars mee. Misschien was het juist wel de herkenbaarheid die Gerwig aantrok tot het project. Dat getuigt zonder meer van moed (veel Hollywoodsterren gaan in hun rolkeuze elke associatie met hun persoonlijke leven angstvallig uit de weg), maar het maakt haar ook gewoon prima geschikt voor deze film.

In een New York waar het permanent winter lijkt te zijn, heeft de jonge dertiger Maggie alles redelijk op orde, maar haar sterke kinderwens blijft onvervuld vanwege haar (zelf gediagnosticeerde) onvermogen een relatie langer dan een half jaar vol te houden. Ze besluit daarom zwanger te worden door middel van kunstmatige inseminatie en een kind in haar eentje groot te brengen. Uiteraard ontmoet ze juist in deze fase John, die de man van haar dromen lijkt te zijn. Hij zit weliswaar nog even gevangen in een liefdeloos huwelijk, maar dat blijkt slechts een klein obstakel wanneer hij zich bewust wordt van zijn gevoelens voor Maggie. Hij verklaart haar de liefde en zij die voor hem, waarna ze nog lang en gelukkig kunnen leven met een kind van hen beiden. Hun probleem is echter dat de film op dit moment pas net een half uur bezig is.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Maggie's Plan Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Maggie's Plan

acties