Hart Beat (2016)

Voorspelbaar romantisch tienerdrama waar alleen puberharten sneller van zullen kloppen.
play

6,4 details

  • 86 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Familiefilm

Hart Beat vertelt over de schuchtere scholiere Zoë (Vajèn van den Bosch) die sinds het vertrek van haar vader haar gitaar niet meer heeft aangeraakt. Als zij op de fiets wordt aangereden door de tourbus van superster Mik (Rein van Duivenboden) springt er een vonk over tussen de twee en vindt Zoë haar liefde voor muziek weer terug.

Regie
Hans Somers
Cast
Geza Weisz, Jelka van Houten, Martijn Fischer, Hans Somers, Vivienne van den Assem, Tara Hetharia, Rein van Duivenboden, Yannick Jozefzoon, Eric van Sauers, Vajèn van den Bosch, Holly Brood, Allard Geerlings, Jorn Pronk, Bas Hoeflaak, Stephanie van Eer, Joy Wielkens, Britt Scholte, Monsif Bakkali, Daan Aufenacker, Aqil Dahhan, Sami Aydi, Rodney Glunder, Alex Zimmerman.
Release
11.10.2016
Release NL
12.10.2016
Release DVD
01.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Hans Somers | Cast: Vajèn van den Bosch (Zoë), Rein van Duivenboden (Mik), Jelka van Houten (Inge), Martijn Fischer (Jim), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2016

Wie de doelgroep is van Hart Beat is vanaf de eerste seconde duidelijk. Met een opening die wordt ondersteund door uitzinnig schreeuwende tienermeisjes, zwijmelend bij een zingende hunk, is de toon gezet voor de rest van de film. De hunk in kwestie is Rein van Duivenboden, voorheen een lid van de boyband MainStreet. Deze Nederlandse Justin Bieber heeft met Hart Beat zijn eigen speelfilm gekregen waarin uit de doeken wordt gedaan hoe zwaar tienersterren het hebben als ze zowel een persoonlijk leven als een glansrijke carrière in de muziek ambiëren. Want net als gewone mensen willen ze het liefst Echte Liefde. Die harde strijd om de Ware te behouden wanneer ze gevonden is, vormt het 'hart' uit de titel, uiteraard ondersteund door een flinke dosis muziek, in een nogal voorspelbaar romantisch puberdrama dat alleen die doelgroep zal behagen.

Van Duivenboden gaat in Hart Beat als Mik door het leven. Met zijn zoetgevooisde keel en zijn weergaloze uiterlijk is hij het idool van een hele generatie meisjes, maar nou net niet van Zoë. Die moet niets hebben van zijn kazige muziek en diens aan waanzin grenzende aanhang. Zij prefereert een natuurlijker, gevoeliger soort muziek. En dus draait Hart Beat om de ironie dat nou net dit tweetal verliefd wordt. Hij rijdt haar aan met zijn tourbus, zij scheldt hem uit en eist een nieuwe fiets en ergens daartussen slaan vonken over. Vervolgens gooit het wrede leven alles in de strijd om het duo ervan te weerhouden elkaar te krijgen, maar niemand die gelooft dat ze zich laten tegenhouden in hun wederzijdse smachten. Prima, dit soort films moet het nou eenmaal niet hebben van een geraffineerd verhaal, maar van een aanstekelijke feelgood uitwerking die de beoogde jongere doelgroep aanspreekt. Die tienermeisjes zal het wel bekoren, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat andere demografieën zich tot deze fletse jeugdige romantiek aangetrokken zullen voelen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Hart Beat

acties