Overtuigende middeleeuwse filmwereld en educatief verantwoord, maar dat gaat een beetje ten koste van het entertainment.
play

6,3 details

  • 100 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
100 Min Nederland

Storm vertelt het verhaal van een twaalfjarige drukkerszoon die zijn vader van de brandstapel probeert te redden. Achtergrond is de zestiende-eeuwse reformatie, een tijd van grote veranderingen mede dankzij de opkomst van de boekdrukkunst. Mensen waren voor het eerst in staat om ideeën massaal te verspreiden, enigszins vergelijkbaar met de opkomst van de sociale media nu. -

Alt titel
Storm
Regie
Dennis Bots
Cast
Egbert Jan Weeber, Angela Schijf, Loek Peters, Yorick van Wageningen, Peter Van den Begin, Maarten Heijmans, Tibo Vandenborre, Nick Golterman, Tom Jansen, Laura Verlinden, Fred Goessens, Juna de Leeuw, Luc Feit, Huug van Tienhoven, Germain Wagner, Davy Gomez, Tom Magnus, Robert-Paul Jansen.
Release
19.01.2017
Release NL
19.01.2017
Release DVD
19.05.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Dennis Bots | Cast: Davy Gomez (Storm), Yorick van Wageningen (Klaas), Juna de Leeuw (Marieke), Angela Schijf (Cecilia), Maarten Heijmans (Alwin), Peter van den Begin (Van der Hulst), Egbert Jan Weeber (Jacob Proost), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2017

Het jaar 1517 markeert het startpunt van de Reformatie, de splitsing tussen het katholicisme en protestantisme die mede door Maarten Luther teweeg werd gebracht. Precies vijfhonderd jaar later zet Storm: Letters van Vuur dit stukje geschiedenis in de schijnwerpers. De film vertelt een gefictionaliseerd verhaal over de opkomst van de boekdrukkunst in Antwerpen en de invloed die deze ontdekking had op de kerk en de vrije meningsuiting. De historisch accurate kettervervolger Van der Hulst en de verborgen gangen onder Antwerpen worden vervlochten met een verhaal over twee tieners die een brief van Maarten Luther moeten weghouden van de vuurstapel.

Storms avontuur begint vrij sterk, voornamelijk dankzij de indrukwekkende productie achter de schermen. In plaats van het historisch openluchtmuseum Archeon te gebruiken, wordt er slim gebruik gemaakt van echte locaties in België, aangevuld met overtuigende sets. In veel films met wat lagere budgetten vervliegt de illusie al snel door veelvuldig gebruik van dezelfde sets of te herkenbare hedendaagse locaties. Dit keer is een mooie balans gevonden tussen het filmen in echte straatjes en slim opgebouwde sets, waardoor de omgeving zelden nep of geforceerd overkomt. Dit helpt enorm bij de opening, waarin Storm, zijn norse vader, gelovige moeder en een dichtende kennis het dagelijks leven van het tijdperk introduceren.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Storm: Letters van Vuur Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Storm: Letters van Vuur

acties