Scary Stories (2019)

Based on the iconic book series.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Scary Stories is een nieuwe horror film geregisseerd door André Øvredal, de regisseur van Trollhunter en The Autopsy of Jane Doe. De film is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van schrijver Alvin Schwartz.

De film spelt zich af in 1968 in het kleine stadje Mill Valley. Tijdens Halloween besluiten een groep bevriende tieners naar het verlaten landhuis van de Bellows familie te gaan. Volgens de legende is de jongste dochter Sarah Bellows (Kathleen Pollard) hier door haar familie mishandelt, waardoor ze enge verhalen begon te vertellen aan bezoekers om ze af te schrikken.
Als Stella (Zoe Margaret Colletti) Sarah haar boek vindt en deze mee neemt, leert ze dat de verhalen uit het boek tot leven beginnen te komen. Stella leert over de vloek van het boek en dat de kwade geest van Sarah Bellows nu verhalen begint te schrijven om Stella en haar vrienden hun levens in gevaar te brengen. Stella en haar vrienden moeten nu op zoek naar een manier om de vloek te verbreken, voordat ze slachtoffers worden van de monsters van Sarah Bellows haar verhalen.

Met de hulp van Guillermo del Toro als medeschrijver en producer heeft André Øvredal deze film een goede passende sfeer en stemming kunnen geven. De enge verhalen van Sarah Bellows worden op een spannende en interessante manier in de film naar voren gebracht. Zo krijgt je nadat Stella de verhalen heeft gelezen de gebeurtenissen in de volgende scenes te zien. Zo krijg je als kijker de kans om te fantaseren over de komende gebeurtenissen en hoe deze er ongeveer uit gaan zien. Vervolgens krijg je dan de gebeurtenissen van de verhalen echt te zien in de film.
Het verhaal van deze film heeft wel wat bekende gebeurtenissen die wel eens eerder in andere horror films zijn gebruikt. Als je bekend bent met horror films kan het verhaal van deze film wel als wat bekend overkomen en kun je wel een beetje voorspellen wat er ongeveer gaat gebeuren.

In de film hebben ze ook goede effecten gebruikt om de verhalen en de monsters uit de verhalen in beeld te brengen. De meeste monsters zijn met poppen, kostuums en make-up in de film geplaatst. Zo komen deze monster op een enge realistische manier over. Een paar monster zijn wel met CGI in de film geplaatst, maar ondanks de mindere belichting in de scenes met de CGI monsters komen deze wel wat minder realistisch over in de film.

De cast van de film bestaat uit meer onbekende acteurs, die meer kleine rollen hebben gespeeld in andere film. Ondanks de onbekendheid van de cast leveren ze toch goed en passend acteerwerk. De acteurs die de vriendengroep spelen, komen realistisch over als vrienden die echt om elkaar geven en elkaar proberen te redden van de verhalen uit het boek van Sarah Bellows.