Scary Stories (2019)

Based on the iconic book series.

Bange tieners proberen te ontsnappen aan de terreur die een overleden meisje met haar verhalen aanricht.
play

6,2 details

  • 111 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
111 Min Verenigde Staten

'Scary Stories to Tell in the Dark' speelt zich af in het jaar 1968 in Mill Valley, een Amerikaans dorpje waar al generaties lang de schaduw van de familie Bellows overheen hangt. In hun huis aan de rand van het dorp veranderde Sarah, een jong meisje met vreselijke geheimen, haar traumatische leven in een reeks enge verhalen in een boek dat de tijd heeft overstegen. Als een groep tieners op een dag Sarah's doodenge huis ontdekt, nemen de griezelverhalen levensechte vormen aan.

Alt titel
Scary Stories to Tell in the Dark
Regie
André Ovredal
Cast
Gil Bellows, Dean Norris, Javier Botet, Lorraine Toussaint, Austin Abrams, Mark Steger, Zoe Margaret Colletti, Stephanie Belding, Jane Moffat, Brandi Ward, Austin Zajur, Gabriel Rush, William Corno, David Tompa, Troy James, Michael Garza, Hershel Blatt, Kathleen Pollard, Natalie Ganzhorn.
Release
07.08.2019
Release NL
08.08.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: André Øvredal | Cast: Zoe Margaret Colletti (Stella), Michael Garza (Ramón), Gabriel Rush (Auggie), Austin Zajur (Chuck), Austin Abrams (Tommy), Kathleen Pollard (Sarah) Gil Bellows (Turner), Lorraine Toussaint (Lou Lou), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2019

Er zijn van die namen in de filmwereld die hoge verwachtingen scheppen. Als de naam van Guillermo del Toro aan een project verbonden is bijvoorbeeld. De horrorproductie Scary Stories heeft een scenario van Del Torro, die ook als producent betrokken is. Zijn naam prijkt prominent op de posters. De wel heel losse verfilming van korte verhalen van Alvin Schwartz naar regie van de Noor André Øvredal kan dan eigenlijk alleen nog maar tegenvallen. Dat doet hij dan ook.

Een directe vertaling van de boeken van Schwartz is Scary Stories bepaald niet. In plaats daarvan werden enkele van zijn verhalen gebundeld in een enigszins coherente vertelling over de angsten van de tieners die de voornaamste rollen invullen. We schrijven het jaar 1968 in een ingedut Amerikaans stadje, waar zowel Halloween als de Vietnamoorlog voor de deur staan. Als tiener en aspirant-schrijver Stella met haar vrienden Auggie en Chuck en nieuweling Ramón vluchten voor een stel bullebakken, belanden ze in een vervallen huis dat een mysterieuze geschiedenis herbergt.

alle artikelen (12)

Scary Stories Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Scary Stories

acties