Le nouveau

Le nouveau (2015)

Frisse, sympathieke tienerfilm die herkenbare emoties treffend neerzet.
play

6,4 details

  • 81 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
81 Min Frankrijk

Benoit, de nieuwe jongen op school, wordt door een groep arrogante jongens gepest. Dat pikt hij niet en dus organiseert hij een groot feest. Maar er komen slechts drie studenten opdagen. Wat als deze losers de beste bende ooit zouden vormen?

Regie
Rudi Rosenberg
Cast
Max Boublil, Géraldine Martineau, Réphaël Ghrenassia, Joshua Raccah, Guillaume Cloud-Roussel, Johanna Lindstedt, Eythan Chiche, Gabriel Nahum, Ismaël Mandile, Arthur Grégoire, Yiling Luo, Pauline Leblond, Samuel Jami, Zélie Pouyanne, Iléana Courbey.
Release NL
28.04.2016
Release DVD
26.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Rudi Rosenberg | Cast: Réphaël Ghrenassia (Benoît), Joshua Raccah (Joshua), Géraldine Martineau (Aglaée), Guillaume Cloud-Roussel (Constantin), Johanna Lindstedt (Johanna), e.a. | Speelduur: 81 minuten | Jaar: 2015

Le Nouveau is een Franse tienerfilm in de stijl van het werk van John Hughes uit de jaren tachtig, zoals The Breakfast Club en Pretty Pink. Hoewel de kinderen in Le Nouveau iets jonger zijn, doen hun belevenissen denken aan die uit beide films. Net zoals Hughes slaagt regisseur Rudi Rosenberg in zijn debuut erin om de bitterzoete gevoelens die de tienerervaring definiëren te vertalen naar het witte doek. Van gedeelde humor met vrienden tot de euforie van de eerste liefde tot de pijn van de eerste afwijzing. Dit maakt Le Nouveau allesbehalve verrassend maar wel sympathiek.

De dertienjarige Benoît is 'le nouveau', de nieuwe jongen op een nieuwe school. Daar probeert hij nieuwe vrienden te maken met een stel populaire jongens, maar al snel blijken zij een stel nare pestkoppen en hij hun nieuwe doelwit. Op advies van zijn oom geeft hij een feestje voor de hele klas, maar slechts drie kinderen komen opdagen: de vreemde Joshua (die hem eerder een cassetterecorder probeerde te verkopen, maar dan zo door zijn eigen verkooppraatje wordt overtuigd dat hij het apparaat wil houden), de autistische Constantin (die voortdurend een koor probeert op te zetten) en de gehandicapte Aglaée (eveneens net nieuw op school). Het viertal outsiders wordt door deze omstandigheden vrienden. Daarnaast is Benoît verliefd op de mooie Zweedse Johanna, maar zijn eerste versierpogingen zijn niet bepaald succesvol – het is zelfs maar de vraag of ze echt doorheeft wat zijn gevoelens voor haar zijn.

videotrailers & clips