Hustlers

Hustlers (2019)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Hustlers is een nieuwe misdaad drama geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door Lorene Scafaria, de regisseur van Seeking a Friend for the End of the World en The Meddler.

In de film is Destiny (Constance Wu) in een nieuwe stripclub gaan werken. Destiny is stripper geworden om geld te verdienen om voor zichzelf en haar familie te kunnen zorgen, maar ze is nog wat onzeker over de manier waarop ze aan het geld komt.
Professionele stripper Ramona (Jennifer Lopez) ziet dat Destiny het lastig heeft met haar werk en besluit uit eigen belang Destiny te trainen, want ze verwacht samen met Destiny meer geld te kunnen verdienen.
Als in 2008 dan een kredietcrisis ontstaat op Wall Street verandert de wereld. De stripclub krijgt zo minder bezoekers, omdat de mensen zich dit niet meer kunnen veroorloven. Destiny en Ramona verliezen zo hun baan. Destiny kan nu bijna niet meer rond komen. Als ze Ramona later weer tegenkomt, bedenken de twee een manier om weer aan geld te komen. Samen met andere vrouwen die hun baan dankzij de crisis ook verloren zijn, verleiden ze mannen, die bij Wall Street hebben gewerkt om ze vervolgens te drogeren en zo gebruik te kunnen maken van de creditkaarten. Deze oplichterij lijkt voor een tijdje goed te gaan, maar wanner de hebzucht van sommige vrouwen wat te groot wordt, beginnen de dames met hun inkomen op te vallen bij de politie. De dames moeten nu kiezen of ze door willen blijven gaan met hun diefstallen met het risico om betrapt te worden, of om te stoppen wat te kosten kan gaan van hun vriendschap.

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal waar journalist Jessica Pressler een artikel over heeft geschreven voor in het New York Magazine. Lorene Scafaria brengt verder ook goed de duistere kant van het stripper beroep naar voren. De meeste mensen kiezen dit beroep niet omdat hun passie hier ligt, maar meer uit wanhoop om toch nog op een manier aan geld te kunnen komen. Vele mannen zagen strippers namelijk alleen als objecten om voor eigen plezier te gebruiken.

Constance Wu speelt de hoofdrol in de film ook goed, maar door het simpele script komt ze niet zo bijzonder over vergeleken haar acteerwerk in andere films. Op Constance Wu haar personage na heb je als kijker verder weinig medelijden met de andere personages, want hun hebben verder geen echt achtergrondverhaal in de film. Jennifer Lopez levert het beste acteerwerk in deze film. Voor haar rol in deze film heeft ze paaldans lessen gevolgd en stripclubs bezocht om te kijken hoe het werk er in de praktijk aan toe gaat. Dit is ook weer eens een andere soort acteerwerk dan dat ze normaal in romantische komedie films levert. De actrices die de oplichtende vrouwen spelen in de film komen wel goed over als gezamenlijke bedreigers, maar verder niet echt als vrienden. Dit komt door de spanning tussen de groep krijgt wanneer ze moeten kiezen of ze willen blijven doorgaan met hun acties of beter kunnen gaan stoppen. Rapper Cardi B heeft ook een cameo in deze film. Het ironische hieraan is dat ze voordat ze doorbrak als rapper zelf ook echt mannen heeft gedrogeerd en vervolgens heeft beroofd.