Hustlers (2019)

Als de strippers nog iets meer schijt aan de wereld hadden gehad, was Hustlers een echte powerfilm geweest.
play

6,8 details

  • 109 Min
  • Drama
  • Komedie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

'Hustlers' volgt het waargebeurde verhaal van een groepje voormalige strippers tijdens de financiële crisis in Amerika. Ze besluiten de handen ineen te steken om louche beurshandelaren een oor aan te naaien. Door de mannen te drogeren weten ze hun creditcards te bemachtigen en een hoop geld te stelen.

Regie
Lorene Scafaria
Cast
Jennifer Lopez, Julia Stiles, Keke Palmer, Lili Reinhart, Frank Whaley, Cardi B, Usher Raymond, Mercedes Ruehl, Rhys Coiro, Constance Wu, Vanessa Aspillaga, Jon Glaser, Madeline Brewer, Stormi Maya, Tia Barr, Tommy Bayiokos, Mette Towley, Lizzo, Trace Lysette, Kristina Asriyan.
Release
07.09.2019
Release NL
12.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Lorene Scafaria | Cast: Jennifer Lopez (Ramona), Constance Wu (Destiny), Julia Stiles (Elizabeth), Keke Palmer (Mercedes), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2019

Hustlers ontleent zijn verhaal aan het New York Magazine-artikel 'The Hustlers at Scores' van de ondertussen in Hollywood wel bekende journaliste Jessica Pressler. Haar werk lijkt bijna geschreven te zijn met de intentie het te (laten) bewerken tot fictie op het witte doek. Haar onderzoek naar een groepje strippers dat stal van de rijken, maar de buit niet aan de armen gaf, vormt daarop geen uitzondering. Deze strippers doen niet onder voor veel andere filmvrouwen die voor zichzelf opkomen. Hustlers past dan ook goed in de huidige 'vrouwen hebben geen mannen nodig'-trend die Hollywood domineert.

In de jaren voor de economische crisis van 2008 leert stripclubveteraan Ramona nieuweling Destiny de kneepjes, dansjes en heupdraaiingen van het vak. Al snel groeit het stripduo in de gouden tijden van de stripclubs uit tot een geldmachine en plukken ze de gefortuneerde beurshandelaren kaal. Met het toeslaan van de crisis op Wall Street is het echter snel gedaan met de Gucci-pret. Stripclubs zijn een overbodige luxe, allesbehalve hip en lopen leeg. Om omzet te behouden huren de clubs goedkopere immigrantenmeisjes in en verandert de lapdance in een driehonderddollarblowjob. Destiny wordt zwanger van haar vriend, stapt uit de business en verliest Ramona uit het oog.

alle artikelen (10)

Hustlers Nieuwsberichten