Tomorrow

Tomorrow (2015)

De gevolgen van klimaatverandering kun je het beste aanpakken door klein te denken en dichtbij te beginnen. Deze inspirerende docu weet het echter niet altijd klein te houden.
play

7,1 details

  • 118 Min
  • Documentaire
  • Frankrijk
118 Min Frankrijk

Het klimaat verandert. In plaats van het ergst mogelijke te laten zien dat zou kunnen gebeuren, focust deze documentaire zich op mensen met oplossingen en de zaken die ze ondernemen om ze te implementeren.

Alt titel
Demain
Regie
Cyril Dion
Mélanie Laurent
Cast
Mélanie Laurent, Rob Hopkins, Jan Gehl, Anthony Barnosky, Olivier De Schutter, Cyril Dion, Emmanuel Druon, Elizabeth Hadly, Charles Hervé-Gruyer, Perrine Hervé-Gruyer, Bernard A. Lietaer, Michelle Long, Kari Louhivuori, Pierre Rabhi, Elango Rangaswamy.
Release NL
21.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Cyril Dion en Mélanie Laurent | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2015

Verbeter de wereld begin bij jezelf. Een waarheid als een koe, waar niet elke doorwrochte wereldverbeteraar zich aan houdt. Om echt het verschil te maken in het streven naar een betere wereld, waarbij mens, dier en natuur met elkaar in harmonie leven, is het belangrijk om dicht bij huis te beginnen. Tegen de tijd dat je namelijk de politiek en de economie bewerkt hebt heb je vele kostbare decennia verloren en dat is tijd die onze uitgewoonde planeet niet meer heeft. De term 'morgen' is een excuus om nooit aan goede voornemens te beginnen. Want morgen bestaat immers niet, omdat deze nooit aanbreekt. Toch begon een immer uitdijende groep idealisten onder de naam Tomorrow een beweging die de problemen waarmee onze planeet kampt, tracht aan te pakken. Gewoon door klein te beginnen. Het is tevens de titel van een inspirerende documentaire van Cyril Dion en actrice Mélanie Laurent die dit gedachtegoed moet uitdragen.

Het klimaat verandert drastisch en de mens heeft in haar relatief korte bestaan nog nooit in zulke hete omstandigheden geleefd. Deze ongewenste verandering grijpt in op allerlei aspecten van onze levens. Tomorrow behandelt in een aantal hoofdstukken deze voornaamste disciplines die vragen om herijking en creatief omdenken. We moeten namelijk anders tegen zaken als economie, politiek, democratie, energie en onderwijs aankijken, willen we onze kinderen nog een toekomst kunnen bieden op een leefbare aarde. De beweging, die inmiddels steeds meer aanhangers begint te krijgen, probeert een betere wereld te benaderen vanuit oplossingen in plaats van te denken in problemen die door de immense omvang nauwelijks het hoofd kunnen worden geboden. Het begint met sympathieke initiatieven, zoals een Britse gemeenschap die aan het moestuinieren slaat en door hun hele stadje gewassen begint te verbouwen. Elke voorbijganger mag kosteloos uien, prei, kruiden en kool rooien. Het blijkt ontzettend goed te werken. Op grotere schaal begint de Amerikaanse stad Detroit met het verbouwen van gewassen binnen de stadsgrenzen. Na het instorten van de auto-industrie kromp de bevolking en was het mogelijk om de eigen bevolking van voedsel voor te zien zonder dat het duizenden milieuverwoestende kilometers moet afleggen.

videotrailers & clips