Genius (2016)

Max Perkins discovered Ernest Hemingway and F. Scott Fitzgerald. But he never met anyone like Thomas Wolfe.

Colin Firth en Jude Law als literaire grootheden die tegen alle verwachtingen in een bromance beleven.
play

5,9 details

  • 104 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigd Koninkrijk

Genius vertelt het waargebeurde verhaal van de relatie tussen het literaire zwaargewicht Thomas Wolfe (Law) en de beroemde uitgever Max Perkins (Firth). Reeds op jonge leeftijd is de charismatische Wolfe erg succesvol. Perkins is dan weer één van de meest gerespecteerde en bekendste literaire uitgevers ter wereld, die iconische romanschrijvers als F. Scott Fitzgerald en Ernest Hemingway ontdekt. Wanneer Wolfe en Perkins elkaar ontmoeten ontstaat er een tedere maar complexe vriendschap die het leven van beide briljante maar bijzonder verschillende mannen voorgoed zal veranderen.

Regie
Michael Grandage
Cast
Nicole Kidman, Colin Firth, Jude Law, Guy Pearce, Dominic West, Laura Linney, Vanessa Kirby, Corey Johnson, Bern Collaco, Jane Perry, Mark Arnold, Demetri Goritsas, Miquel Brown, Cory Peterson, Kumud Pant, Andrew Byron, James Wallace, Gillian Hanna, Erick Hayden, Atul Sharma, Joy Isa, Angela Ashton, Sophia Brown, Harry Attwell, Eve Bracken, Alex Large, Makenna McBrierty, Katya Watson, Katherine Kingsley, Lorna Doherty.
Release
16.02.2016
Release NL
20.10.2016
Release DVD
14.02.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Grandage | Cast: Colin Firth (Maxwell Perkins), Jude Law (Thomas Wolfe), Nicole Kidman (Aline Bernstein), Guy Pearce (F. Scott Fitzgerald), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2016

Regisseur Michael Grandage stonden de juiste ingrediënten voor een topfilm ter beschikking. Het bekroonde boek van A. Scott Berg als bronmateriaal en een cast om van te smullen. Grandage is een grote naam in de theaterwereld, dus sterren zoals Nicole Kidman en Colin Firth stonden in de rij om aan te treden in zijn filmdebuut. Genius bewijst dat de juiste ingrediënten niet automatisch tot een geniaal eindproduct leiden.

Centraal staan tegenpolen Maxwell Perkins en Thomas Wolfe. Beide zijn moeilijke mannen die op eigen wijze een stempel op de literaire geschiedenis hebben weten te drukken. Perkins was een van de uitgevers werkzaam bij Charles Scriber's Sons en had een neusje voor het introduceren van hoogwaardige kwaliteitsboeken, die het goed deden bij het publiek. Zo ontdekte hij F. Scott Fitzgerald en Ernest Hemingway. Zijn grootste ontdekking was Thomas Wolfe, een fenomeen als schrijver en als mens.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Genius

acties