De aparte familie Fang ziet het leven als één groot kunstwerk. Een vreemde mix van drama, komedie en mysterie ontstaat als de twee kinderen op zoek moeten naar hun ouders.
play

6,1 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Komedie
  • Mystery
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Baxter en Annie Fang hebben zich hun hele leven proberen te distantiëren van hun ouders, twee wereldberoemde kunstenaars. Wanneer deze op een dag vermist worden, keren Baxter en Annie terug naar huis en worden ze geconfronteerd met een duister mysterie.

Regie
Jason Bateman
Cast
Nicole Kidman, Christopher Walken, Jason Bateman, Kathryn Hahn, Marin Ireland, Michael Chernus, Linda Emond, Josh Pais, Harris Yulin, Frank Harts, Jason Butler Harner, Maryann Plunkett, Mackenzie Brooke Smith, Scott Shepherd, Eugenia Kuzmina, Jaiden Kaine, Steve Witting, Danny Burstein, Grainger Hines, Genevieve Adams, Joe Lanza, Claire Glassford, Taylor Rose, Gabriel Ebert, Suzan Perry.
Release NL
21.07.2016
Release DVD
21.10.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Jason Bateman | Cast: Nicole Kidman (Annie Fang), Jason Bateman (Baxter Fang), Christopher Walken (Caleb Fang), Matyann Plunkett (Camille Fang), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2015

Bij de Australische Nicole Kidman wordt de aandacht nogal eens afgeleid door haar wat kille uitstraling. Het feit dat mevrouw flink aan de botox zit doet haar ook geen goed, want als acteur moet je het nu juist van je expressie hebben. Het wordt haast een sport om een rimpel op het voorhoofd van Kidman te spotten. Ze heeft onlangs het licht gezien en aangekondigd te stoppen met de spierverslappende gifinjecties, al valt hier vooralsnog weinig van te merken. Dragqueen RuPaul heeft op haar beurt weer geroepen dat Kidman de beste pruiken van heel Hollywood draagt. Al deze uiterlijke bijzaken zou je terzijde moeten kunnen schuiven om te zien dat Kidman wel degelijk een fenomenale actrice is. Met Dogville, The Hours, Moulin Rouge!, Eyes Wide Shut, To Die For, The Others en Rabbit Hole heeft ze dat meermaals bewezen.

Haar uiterlijk speelt Kidman nu eenmaal parten en komt haar geloofwaardigheid niet altijd ten goede. De 'normale' vrouw identificeert zich niet gemakkelijk met haar. Dat Kidman erg veel kwaliteiten heeft, demonstreert ze in het atypische feelgooddrama The Family Fang. Daarin durft ze zichzelf te laten zien zonder pruik en zonder overdreven veel make-up. Kidman speelt de actrice Annie Fang die op zijn zachtst gezegd een nogal merkwaardige opvoeding heeft genoten. In het gezin Fang ging nou nooit eens iets normaal. Al van jongs af aan werd Annie met haar broer Baxter voor het karretje van hun ouders gespannen. Pa en ma Fang waren altijd uit op een stunt. Zo wordt in de proloog al geïllustreerd dat een dodelijke bankoverval gemakkelijk gefaket kan worden. Omstanders staan doodsangsten uit en de familie Fang ligt in een scheur om weer een gelukte performance. Het leven is voor de Fangs dan ook één groot kunstwerk. Als Annie en Baxter volwassen zijn verdwijnen hun ouders als sneeuw voor de zon. Broer en zus moeten samen op zoektocht. Want zijn hun ouders echt van de aardbodem verdwenen of is het de zoveelste stunt van het kunstenaarskoppel?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Family Fang

acties