El olivo (2016)

Interessant Spaans melodrama dat tweespalt onder het publiek kan zaaien.
play

6,8 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Spanje
100 Min Spanje

Een meisje, haar oom en een vriend ondernemen een emotionele reis om een familieboom terug te halen.

Alt titel
The Olive Tree, El Olivio
Regie
Icíar Bollaín
Cast
Javier Gutiérrez, Pep Ambròs, Anna Castillo, Juanma Lara, Carme Pla, Paco Manzanedo, Janina Agnes Schröder, Pia Stutzenstein, Manuel Cucala, Pep Ambròs, Nikolai Will, Miguel Angel Aladren, Aina Requena, María Romero, Paula Usero, Cris Blanco, Ana Isabel Mena, Inés Ruiz, Ana Ulloa.
Release
06.03.2016
Release NL
28.07.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Icíar Bollaín | Cast: Anna Castillo (Alma) Javier Gutiérrez (Alcachofa), Pep Ambròs (Rafa), Manuel Cucala (Ramón), Miguel Angel Aladren (Luis) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2016

El Olivo is Spaans voor 'de olijfboom' en daar zijn er heel wat van te zien in El Olivo. Het draait in deze film echter om één olijfboom in het bijzonder. In dit nieuwe drama van voormalig actrice Icíar Bollaín heeft die boom veel symbolische en letterlijke waarde voor een Spaanse familie, wiens onderlinge relaties allemaal bepaald zijn en worden door hun interactie met de boom. Vooral de jonge vrouw Alma hangt alles op aan de olijfboom en trekt de hele familie mee in haar maffe queeste om de boom terug uit Duitsland te krijgen.

Alma heeft een bijzonder innige relatie met haar opa, met wie ze veel tijd doorbracht onder de olijfboom. Vroeger produceerde de hele familie Spaanse olijfolie, maar de verkoop liep zover terug dat Alma's vader besloot de bomen te verkopen, inclusief die ene eeuwenoude olijfboom die al generaties lang in de familie was. Zijn vader praat daarom niet meer en eet zelfs niet mee, en Alma is de enige die weet waarom. Daarom begint ze aan een krankzinnige, onwaarschijnlijke missie om de boom, die inmiddels in de lobby van een kantoor in Duitsland staat, terug te krijgen. Ze betrekt daarbij onder valse voorwendselen haar liefhebbende oom en Rafa, de man die heimelijk verliefd op haar is, die beiden hun baan op het spel zetten om met Alma naar Duitsland te rijden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

El olivo

acties