Min lilla syster
Overtuigend tienerdrama van Zweedse bodem, dat vooral werkt als een schrikbeeld voor jonge meiden met een eetstoornis.
play

6,8 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Zweden
  • Duitsland
95 Min Zweden

Net op het moment dat Stella begint te puberen, ontdekt ze dat haar oudere zus en rolmodel Katja een eetziekte heeft. Een verhaal over jaloezie, liefde en verraad.

Alt titel
My Skinny Sister
Regie
Sanna Lenken
Cast
Annika Hallin, Maxim Mehmet, Karin de Frumerie, Henrik Norlén, Rebecka Josephson, Amy Diamond, Emelie Strömberg, Ellen Lindbom, Hugo Wijk, Noam Asseraf, Elisabeth Callejas, Bahador Foladi, Åsa Janson, Julia Marko-Nord, Selma Tångefjord Ryme.
Release
24.01.2015
Release NL
25.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Sanna Lenken | Cast: Rebecka Josephson (Stella), Amy Diamond (Katja), Annika Hallin (Karin), Henrik Norlén (Lasse), Maxim Mehmet (Jacob), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2015

Eetstoornissen zijn in de loop der jaren een steeds vaker voorkomend probleem geworden onder jongeren. Met name jonge meiden – maar ook jongens – hongeren zich vandaag de dag uit om te voldoen aan een onrealistisch ideaalbeeld, dat wordt opgelegd vanuit een maatschappij waarin perfectie vaker de regel lijkt dan de uitzondering. De Zweedse regisseur Sanna Lenken kan erover meepraten. Als tiener was zij ontevreden over haar lichaam en kampte ze met anorexia. Het bood de inspiratie voor haar eerste lange speelfilm, die ze zelf schreef en regisseerde.

Met haar debuutfilm My Skinny Sister kiest Lenken voor een interessante invalshoek. Vanuit het perspectief van haar jongere zusje Stella zien we hoe de iets oudere Katja streeft naar een carrière als professioneel kunstschaatsster en zich buiten het zicht van haar ouders verliest in ongezonde tranings- en voedingsgewoonten. Met name het contrast tussen de twee zussen – Katja als de magere, streberige oogappel van haar ouders, Stella als het wat onflatteuze, onhandige kind dat nog weleens over het hoofd wordt gezien – vormt hierbij een belangrijk motief.

videotrailers & clips