Een mooie kijk achter de schermen bij Noma en de zoektocht naar voedselperfectie, die helaas wat diepgang mist.
play

6,5 details

  • 88 Min
  • Documentaire
  • Nederland
88 Min Nederland

Het in Kopenhagen gelegen Noma is één van de beste restaurants van de wereld. Maar dan besluit chefkok René Redzepi om het restaurant en al zijn werknemers naar Tokyo te verhuizen.

Regie
Maurice Dekkers
Cast
Rene Redzepi, Thomas Frebel, Kim Mikkola, Dan Giusti, Rosio Sanchez, Lars Williams.
Release
16.02.2016
Release NL
01.09.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Maurice Dekkers | Cast: René Redzepi, Thomas Frebel, Dan Giusti, Kim Mikkola, Rosio Sanchez, Lars Williams | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2016

Er is niets dodelijkers voor het beste restaurant ter wereld dan de dagelijkse sleur. Hoe kan je de allerbeste chefs ter wereld blijven overtreffen als je steeds met dezelfde blik naar dezelfde ingrediënten kijkt? René Redzepi besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan en zichzelf in een compleet andere cultuur te storten, door zijn restaurant Noma tijdelijk naar Japan te verplaatsen. Zijn poging om Noma nieuw leven in te blazen wordt op de voet gevolgd door Maurice Dekkers (Keuringsdienst van Waarde) in zijn eerste film.

Veel voedseldocumentaires bejubelen de legendes van het vak en proberen voornamelijk de eetbeleving op de een of andere manier te vangen in het filmmedium. Ants on a Shrimp gaat echter niet voor de makkelijke ‘foodporn’-shots maar juist voor de minder glamoureuze kant van de topkeuken. Na anderhalf jaar voorbereiding komt Redzepi verloren aan in de culturele inspiratiebom die Tokyo heet. Hij spreekt geen woord Japans, de gekozen locatie bevalt hem allerminst en het team dat alvast een maand heeft geoefend op locatie heeft weinig vooruitgang geboekt. De gerechten zijn hetzelfde als in Denemarken, met een vleugje Japan, eerder een herhaling met een gimmick dan de heruitvinding waar hij duidelijk op hoopte.

videotrailers & clips