Nerve (2016)

Do you have the nerve?

Redelijk opwindend pleidooi tegen socialmediamisbruik onder de jeugd.
play

6,0 details

  • 96 Min
  • Thriller
  • Misdaad
  • Mystery
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
  • Hongkong
96 Min Verenigde Staten

Een middelbare scholier komt terecht in een online spelletje van truth or dare, waarbij ze gemanipuleerd wordt door een complete groep van anonieme volgers.

Regie
Henry Joost
Ariel Schulman
Cast
Emma Roberts, Dave Franco, Juliette Lewis, Marc John Jefferies, Emily Meade, Toshiko Onizawa, Kimiko Glenn, Miles Heizer, Samira Wiley, Marko Caka, Machine Gun Kelly, Rightor Doyle, Ed Squires, Brian 'Sene' Marc, Jonny Beauchamp, Arielle Vandenberg, Kim Ramirez, Danielle DeWulf, Chris Breslin, Josh Ostrovsky, Albert Sidoine, Eric D'Alessandro, Casey Neistat.
Release
27.07.2016
Release NL
22.09.2016
Release DVD
11.01.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Henry Joost, Ariel Schulman | Cast: Emma Roberts (Vee), Dave Franco (Ian), Emily Meade (Sidney), Miles Heizer (Tommy), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2016

Hoewel het weergeven van socialmediafenomenen in films doorgaans met een paar jaar vertraging plaatsvindt vanwege het productieproces, kon Nerve in Nederland niet op een toepasselijker moment uitkomen. Terwijl de maatschappelijke ophef over Zaanse treitervloggers het kookpunt nadert, presenteert deze thriller een vergelijkbaar scenario waarin losbandige jongeren via social media de regels aan hun laars lappen. Hoe verder over de schreef, hoe beter, alles voor die felbegeerde 'likes'. Dat dergelijk gedrag al snel omslaat in terreur voor de lijdende voorwerpen komt nimmer als een verrassing, want Nerve is er uiteraard niet op uit om zulk anarchistisch gedrag goed te praten. Maar dat de producenten de huidige jongerencultuur begrijpen, is voor de doelgroep al een hele verademing.

'Nerve' is anno 2019 een schimmig online spel, waarin betalende kijkers deelnemers volgen als die uitdagende opdrachten trachten op te lossen, uiteraard tegen betaling maar met vooral 'instant fame' als beloning. Voor menig jongere lonkt roem en avontuur, maar de keerzijde is niet mis. Wie faalt, maakt zich publiekelijk belachelijk. Wie te verbeten is op het winnen, riskeert lijf en ledematen. En wie het waagt uit de school te klappen over het spel, wacht een nog gruwelijker lot. Ondanks de negatieve gevolgen waagt Vee Delmonico toch de gok, want het meisje heeft niet alleen geld nodig maar wil ook onder de schaduw van haar door het spel geobsedeerde boezemvriendin uitkomen. De eerste opdracht oogt onschuldig, als ze in een bar een onbekende moet kussen en zo in aanraking komt met de charmante Ian. Niets is echter wat het lijkt, en al snel raakt Vee steeds steviger verstrikt in het snode spel, waarvoor ook Ian een duister geheim herbergt.

alle artikelen (2)

Nerve Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Nerve

acties